Suomi
Gamereactor
ennakot
Project Cars 2

Project Cars 2

Project Cars 2 vaikuttaisi vain parantavan hyvästä entisestään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaksi vuotta sitten yhteisörahoituksen turvin julkaistu Project Cars saa jatkoa tämän vuoden aikana. Sekä äärimmäistä realismia, että helppoa lähestyttävyyttä tarjonnut autoilu pyrkii vain parantamaan entisestään. Pääsimme testaamaan peliä padiohjauksella ja VR-lasien läpi ratin avustuksella. Molemmin tavoin Slightly Madin visio siitä, millainen parempi Project Cars voisi olla, tuli jo tässä vaiheessa mukavasti läpi. Studion Andy Tudorin ja Stephen Viljoenin kattava esitys tulevasta pelistä ei säästellyt uusia ominaisuuksia esitellessään.

Jos Project Cars tarjosi paljon realismia, kakkososa tarjoaa sitä vielä enemmän, tällä kertaa sääoloilla ja entistä tarkemmalla rengasmallinnuksella varustettuna. LiveTrack 3.0:ksi nimetty säämallinnus tarjoaa tiimin mukaan ennennäkemätöntä tarkkuutta erilaisten sääolosuhteiden vaikutuksessa ajokokemukseen. Esimerkiksi vesisateella nurmikolle kertynyt vesi valuu hiljalleen radalle, muodostaen kierros kierrokselta suurempia lätäköitä. Tarkempaan rengasmallinnukseen tämä vaikuttaa siten, että lätäkön läpi ajettu rengas kuivaa vasta hiljalleen ajamisen myötä ja on näin ollen liukas vielä jonkin aikaa kastuttuaan.

LiveTrack 3.0 näkyy myös vuodenajoissa. Syksyn myrskyt, paahtava auringonpaiste ja vaikkapa talven jäiset olosuhteet vaikuttavat ajokokemukseen edellistä osaa enemmän. Koska peliä esiteltiin talvisissa olosuhteissa Ruotsissa, juuri jäärata oli yksi isosti framilla olleista uudistuksista. Vielä tässä vaiheessa jäärata oli turhankin liukas oikeaan kokemukseen verrattuna, mutta tiimin mukaan näihin asioihin kiinnitetään huomiota kehitysprosessin edetessä. Muilta osin sää tuntui ja näkyi pelikokemuksessa jo tässä vaiheessa lähes luvatulla tavalla. Renkaat todellakin käyttäytyivät huomattavasti eri tavoin kosteina, kuivina tai kuumina. Rengasmallinnukseen liittyen, erityisesti pitkissä kisoissa renkaista irronnut kumi pysyy radalla realistisesti, vaikuttaen siten myös valittujen ajolinjojen pitoon.

Project Cars 2Project Cars 2
Tämä on mainos:

Project Cars 2 panostaa suuresti myös VR-ominaisuuksiin. Virtuaalitodellisuus on tärkeässä roolissa myös isosti esillä olleessa eSports-komponentissa. Tiimin mukaan tavoitteena on luoda niin realistinen virtuaalinen moottoriurheilukokonaisuus kuin mahdollista elektronista kisailua varten. Kieltämättä VR-lasien läpi meno oli toimivaa ja paikotellen erehdyttävän realistista. Jos taas vähemmän vakavahenkinen kisailu kiinnostaa, luvassa on myös monipuolinen nettipeli helposti hallittavine moninpeliliigoineen ja muineen. Kaikki oleellinen oman nettiturnauksen ylläpitämiseen tarvittava on luvassa kokonaisuudessaan yhteen pakettiin, eikä erillisia excel-taulukoita enää tarvita. Jokainen peliä pelaava saa myös oman Project Cars 2 -ajokorttinsa, jonka väreistä voi päätellä pelaajan tason. Teoriassa korkeimman tason kortilla suhaava kuski on täysin valmis eSports-mittelöihin.

Yksinpelin osalta Tudor ja Viljoen korostivat valinnan vapautta. Vaikka erilaisia tavoitteita ja saavutuksia onkin luvassa, avattavia autoja ja ratoja ei tarjolla ole. Kaikki mitä pelillä on pelaajalleen antaa, on tarjolla heti kättelyssä ja on vain pelaajasta itsestään kiinni, millaisten kilpureiden puikkoihin haluaa välittömästi hypätä. Tästä syystä myös edellisessä osassa kritisoitua padiohjausta on viilattu paremmaksi. Kokeillun perusteella kehupuheet eivät ole aivan perättömiä, sillä esimerksi erilaiset rengasominaisuudet ja sääolosuhteet välittyvät pelaajalle myös perinteisellä ohjaimella pelattuna. Tavoite onkin tarjota kaikentasoisille ajopelifaneille jotain, silti realismista yhtään tinkimättä.

Streamaajillekin on tarjolla jotain. Project Cars 2 antaa vapaat kädet ohjata ja lähettää pelitapahtumia, osallistumatta itse peliin lainkaan. Näin ollen jokainen pelin järjestäjä voi siis leikkiä omaa urheilukuvaajansa ja lähettää katsojille juuri sellaista tapahtumakuvaa kuin itse haluaa. Suora Twitch-integraatio on toki mukana.

Vaikka peli oli vielä kaukana valmiista, nähdyn perusteella Project Cars 2 tulee olemaan varsin mainio autoilupaketti, kun se julkaistaan loppuvuodesta 2017.

Tämä on mainos:
Project Cars 2Project Cars 2
HQ
HQ
Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2
Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2
Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Project CARS 2:n demo kokeiltavissa

Project CARS 2:n demo kokeiltavissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Salavihkaa Project CARS 2 on saanut demon niin PS Storeen, Xbox Liveen kuin Steamiinkin. Testattavana on kolme autoa (Ferrari 488 GT3, Lamborghini Huracan ja Formula...



Ladataan seuraavaa sisältöä