Suomi
Gamereactor
ennakot
Xenoblade Chronicles X

Xenoblade Chronicles X

Ensimmäiset tunnit Xenoblade Chronicles X:n ja ihmiskunnan uudessa kodissa lensivät nopeasti ohitse.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäiset hetket Xenoblade Chronicles X:stä nähtiin jo viime vuoden E3-messuilla Nintendon paljastustilaisuudessa. Alla oleva video on juurikin kyseinen esittely. Siinä opitaan hieman pelin tarinasta, eikä ihmiskunnan tulevaisuus vaikuta kovinkaan valoisalta. Avaruusolennot ovat tuhonneet maapallon ja ihmisrodun rippeet ovat hajallaan pitkin galaksia. Valtavan avaruusaluksen selässä on Los Angelesia muistuttava kaupunki. Kyseinen paatti joutuu rajun hyökkäyksen kohteeksi ja tekee pakkolaskun planeetalle nimeltään Mira.

HQ

Miralla viettämieni muutamien tuntien aikana voin jo paljastaa, että Xenoblade Chronicles X vaikuttaa massiiviselta peliltä. Se on jopa laajempi kuin edeltäjänsä Xenoblade Chronicles, jossa siinäkin oli valtavan kokoinen maailma. Jatko-osassa on kuitenkin luvassa parannuksia edeltäjässä nähtyihin ominaisuuksiin muun muassa taistelussa ja kenttäsuunnittelussa. Laajan maailman myötä tosin juonen käynnistymiseen kuluu enemmän aikaa kuin ensimmäisessä osassa, joten en käy sitä tässä vielä kummemmin läpi.

Pelaaja tutustutetaan Miraan tehtävien avulla, joissa autetaan New Los Angelesin kaupunkia ja sen asukkaita. Ensimmäiset työt pyörivät ympäristön tutkimisen, luotainten asettamisen ja vaarallisten villieläinten kukistamisen ympärillä. Planeetalla on viisi valtavaa mannerta, joista ensimmäisenä päästään tutkimaan Primordiaa.

Tämä on mainos:

Miran kartta on valtava, ja onkin erittäin hyvä, että hahmon voi määrätä käppäilemään tarvittaessa automaattisesti. Kokeilin maailman rajoja loikkaamalla mereen ja lähtemällä pitkälle uintiretkelle. Odotin törmäämäni jossain vaiheessa näkymättömään seinään, joka pompauttaisi minut takaisin tai estäisi etenemiseni. Olin väärässä. Käytännössä kaikkialle voi kulkea, eikä pelissä näy lataustaukoja. Etenemistä rajoitetaan silti näppärästi hirviöiden avulla, sillä väärään paikkaan eksyessä vastaan kävelevä kovan tason monsteri liiskaa pienet vastustajansa kuin itikat.

Kaikilla vihollisilla on kaksi tai kolme ruumiinosaa, joihin voi kohdistaa hyökkäykset taisteluissa. Niitä tuhoamalla saa arvokkaita materiaaleja ja toisaalta rajoittaa otuksen hyökkäysmahdollisuuksia. Esimerkiksi tietyillä roboteilla on vahvat haarniskat, mutta niistä saa vaarattomia tuhoamalla kädet. Hyökkäämisessä voi käyttää joko erilaisia pitkän matkan aseita tai lähitaisteluastaloita, eikä kavereitakaan kannata unohtaa. Heidät voi vaikka käskeä paukuttamaan tiettyä kohtaa vihollisessa, pitämään etäisyyttä tai panostamaan puolustukseen.

Xenoblade Chronicles X:n tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat prikaatit, joiden avulla kokemustasot karttuvat vikkelästi. Käytännössä pojoja ropisee kaikesta mahdollisesta, olitpa sitten suorittamassa tehtävää tai samoilemassa vapaasti. New Los Angelesista löytyy kahdeksan erilaista prikaatia, joita esitellään alla olevassa videossa. Niihin liittymällä kokemusta voi kartuttaa nopeammin, mutta jokainen painottaa hieman erilaisia tehtäviä. Interceptors on hyvä valinta aluksi, sillä heidän riveissään tehtävien suorittamisesta ja hirviöiden listimisestä saa enemmän kokemusta. Myöhemmin voi liittyä vaikkapa Harriersiin, jotka antavat bonuksia pelin suurimpien otusten kukistamisesta. Valinnassa kannattaa miettiä omaa pelityyliään, sillä sitä tukevaan prikaatiin liittymällä pelissä etenee nopeammin.

Tästä ennakosta jää puuttumaan vielä paljon asioita. Voisi nostaa esille esimerkiksi hahmojen kehittämistä, sään vaikutusta taisteluihin, erilaisia tehtävätyyppejä, aseiden päivittämistä, valtavilla Skell-roboteilla taistelemista tai nettiominaisuuksia. Pelistä löytyy niin paljon sisältöä, että Xenoblade Chronicles X:n haukkaamat 19GB tilaa kovalevyltä tuntuvat vähäisiltä siihen suhteutettuna. Monolith Software on selvästi optimoinut ja pakannut pelin mallikkaasti.

Tämä on mainos:

Lopullinen arvio Xenoblade Chronicles X:stä on tulossa muutaman viikon päästä. Sitä ennen aion kuitenkin viettää Miraa tutkimassa vielä lukuisia tunteja. Sen maailma suorastaan imaisee sisäänsä.

Xenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles X
HQ
Xenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles X
Xenoblade Chronicles X
Xenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles XXenoblade Chronicles X
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä