Suomi
Blog

Laitearvio: iPad 2 Wi-Fi + 3G 16Gt

Päätimpäs pitkästä aikaa tehdä laitearvion tai ylipäätänsä blogin. Tällä kertaa aiheena olisi talvella ostama iPad 2 jossa on 3G. Malli on valkoinen koska koin sen siistimmäki, näyttö tuo jo tarpeeksi mustaa laitteelle ja tykkään yleensä noista mustavalkoyhdsitelmistä (kännykässänikin valkoiset kuoret). Kun sain laitteen viimein asennettua, ajattelin vain että kylläpäs on siisti. Vaikka sama on jo nähty edellisessä iPadissä, niin tässä design oli nättiä. Muutenkin olin vain ollut android tabletilla, joka loppeenlopuksi alkoi suoraan sanoen murenemaan käsiin. Ja käyttöjärjestelmäkin alkoi pikkuhiljaa lagia aikalailla.

Tabletissa on kaiklo tarvittavat ominaisuudet. Sovelluskaupasta löytyy tabletille aika paljon erinomaisia ilmaisia pelejä ja App of the weekkejä kannattaa metsästää. Safari on myös erilainen kuin kännykällä, joka helpottaa paljon koska Tabletille se sama ei sopisi. Näppäimet ovat sopivan suuret, mutta joskus keskimmäiset kuten H tai Y ovat niin kaukana molemmista käsistä että ei oikein sormet veny. Youtube täytyy ladata erikseen uusimman 6.0 päivityksen ansiosta. Myös näytön koko on sopiva pitkien elokuvienkin katseluun. Kuulokkeet päähän, ja hetken päästä päivä vain hurahtaa ohi!

Painoa laitteelle ei ole kertynyt paljoa, mutta etu- ja takakameran laatu ovat aika hirvittäviä. Takakamera on ilmeisesti 0.7mpx, ja etukamera 0.3mpx. Takakameralla saa nyt juuri ja juuri siedettäviä kuvia, mutta ei mitään ihmeellisiä. Muita ulkopuolisia asioita ovat koti-painike, volume-painikkeet ja näppäin jonka käytön saa valita kahden eri vaihtoehdon väliltä. Näppäimet ovat hyvin sijoitettu, aika peruspaikkoihin. Takakansi on teräksinen joka on tyylikäs ja Applen logo on siisti kiiltopintainen musta omena. Minun mielestä tabletin design on yksi parhaista mutta kamerat ovat amatöörien luokkaa.

Näytön tarkkuus on ihan perusluokkaa ja kirkkautta saa säädettyä sopivaksi, ja laitteeseen saa vaikka mitä lisätarvikkeita kuten kannettavan tietokoneen tyylinen näppäinkotelo, suojakotelo tai näytön eteen tuleva läpyskä. Akun kesto on itseasiassa todella hyvä, elokuvia voi katsoa noin 15-20h ja pelata voi lähes saman verran. Pidemmänkin lentomatkan voi pelata ilman akusta huolehtimista, ja niitä elokuviakin voi katsoa jos siihen pari sellaista on ladannut.

Yhteenveto:
Erinomainen Tablet jokaiseen käyttöön, design loistava ja paino ja aku kesto ei hirvitä. Kuvaamiseen tätä ei kannata silti ostaa, kännykälläkin saa parempia kuvia.

Hinta/Laatu: 8
Kestävyys: 8
Ulkonäkö: 10
Toimivuus: 10
Akun kesto: 9

ARVOSANA: 9

HQ