Suomi
Gamereactor
arviot
Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp

Ei tavoita samaa vetoavuutta kuin sarjan muut pelit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo kastoi varpaansa mobiilipelaamiseen vuonna 2015, ja sen jälkeen yhtiön pelit ovat säännöllisesti komeilleet tilastoissa App Storessa ja Google Playssa. Animal Crossing: Pocket Camp saavutti sekin kärkikymmenikön, ja peliä ladattiin yli 15 miljoonaa kertaa ensimmäisen viikon aikana.

Animal Crossing tunnetaan pelisarjana hurmaavasta yksinkertaisuudestaan. Aiemmissa peleissä muutettiin pieneen kylään, jossa sitten elellään rauhallista elämää keräten hedelmiä, istuttaen kukkia ja myös pyydystäen kalaa ja hyönteisiä. Taloudellisesti suuntautuneelle Tom Nookille jäädään kuitenkin heti runsaasti velkaa, koska hän myy pelaajalle talon. Tosielämästä poiketen velkansa voi maksaa takaisin omassa tahdissa. Ostaa voi myös vaatteita ja huonekaluja talon ja pelihahmon koristukseksi. Ihmisen kaltaiset eläimet muuttavat asumaan pitäjään, ja pieniä tehtäviä suorittamalla heidän kanssaan voi ystävystyä. Osoituksena korkeimman tason saavutetusta ystävyydestä he antavat pelaajalle kuvan itsestään. Kylä onkin väärällään toinen toistaan mukavampia henkilöhahmoja, erilaisia sosiaalisia tapahtumia ja tavaraa kerättäväksi. Kyseessä on siis mitä parhain ympäristö, johon voi paeta sitä oman elämänsä arkea.

Animal Crossing: Pocket Camp rakentaa tutun ja testatun rakenteen päälle, mutta tekee sen yksinkertaisemmin mobiilisen alustan rajoitteet huomioiden. Kokonaisen kylän sijasta pelissä on vain piskuinen leirintäpaikka. Siitä huolimatta kerätään huonekaluja, ja varsin aution maaston koristeleminen sohvilla ja sängyillä tuntuu hieman oudolta.

Talon sijasta pelissä on liikkuva koti eli asuntovaunu. Tom Nookin sijasta velkojina on nyt kolme italialaista pingviiniä. He voivat oikeasta hinnasta myös laajentaa ja maalata asuntovaunua uuteen uskoon. Huonekaluilla vaunua pääsee sisustamaan, mutta niin ei välttämättä kannata kauhean paljoa tehdä. Aiemmista Animal Crossing -peleistä poiketen silloin tällöin kylässä poikkeavan eläinvieraan lisäksi asuntovaunussa tai sen ympäristössä ei juurikaan tapahdu mitään mielenkiintoista.

Tämä on mainos:

Leirintäalueen ympärillä olevilla saarilla ja rannoilla voi vierailla, mutta sielläkään ei ole paljoa nähtävää ja koettavaa. Kalastamaan ja hyönteisiä jahtaamaan sen sijaan pääsee. Kumpikin toiminto on erittäin helppo suorittaa: napautetaan vain ruutua, kun sana "TAP!" ilmaantuu. Kerätä voi niin ikään myös hedelmiä ja simpukoita.

Animal Crossing: Pocket CampAnimal Crossing: Pocket CampAnimal Crossing: Pocket Camp

Jokaisella saarella on kaksi vierailijaa, jotka vaihtelevat keskenään kahden tunnin välein. Vierailijat ovat satunnaisia pelaajia, joita voi käydä morjestamassa. Uutta Pocket Campissa on Market Box, jossa voi myydä hedelmiä, simpukoita ja ötököitä. Kaikki pelaajat pääsevät kuitenkin sieppaamaan öttiäisiä ja keräämään hedelmiä, joten toiminnolle ei juurikaan ole käyttöä. Itse asiassa muiden pelaajien kanssa ei voi tehdä oikein mitään, joka monipuolistaisi pelaamista. Edes verkossa ei tarvitse olla muiden pelaajien luona vieraillakseen. Toisin sanoen nämä kanssakäymiset eivät tapahdu "livenä" toisin kuin aiemmissa Animal Crossing -peleissä. Toisaalta kavereiden luona pääsee käymään juuri silloin kun itse haluaa, mikä on mukavaa. On silti muistettava, ettei kavereiden leirintäalueilla voi tehdä oikeastaan mitään.

Toiset saarella vierailijat ovat toki tunnettuja eläinhahmoja. Heistä saa halutessaan ystäviä samoilla keinoilla kuin sarjan aiemmissa peleissä: antamalla heille tavaraa. Onneksi toimintamalli pelaa molempiin suuntiin: palveluksen tehtyään saa palkinnoksi materiaaleja, joilla voi nikkaroida huonekaluja paikallisen sepän avulla, joka puolestaan on sattuvasti Cyrus-niminen alpakka.

Tämä on mainos:

Entuudestaan tuttuja ovat myös Able Sisters, jotka myyvät vaatteita paikallisella markkinapaikalla, ja Tom Nookin veljenpojilta voi hankkia huonekaluja. Jopa itse Tom Nookin voi kutsua kylään, mutta vain maksamalla 250 lehtilippua.

Pocket Campissa näkee selvästi oman ystävyystasonsa kunkin eläimen kanssa. Tason riittävästi kohottua hänet voi kutsua kylään omalle leirintäalueelleen. Nämä pahalaiset antavat kuitenkin listan vaateista, jotka on täytettävä ennen vierailun toteutumista. Jokaisella eläimellä on oma makunsa huonekalujen suhteen, ja paikan sisustaminen niin sanotusti oikein rohkaisee elikkoa tulemaan paikalle. Palkinnoksi tästä he hengaavat leirintäalueella siitä eteenpäin. Heidät voi lähettää pois, ja kutsua takaisinkin koska vain haluaa.

Animal Crossing: Pocket Camp on free-to-play-peli, mutta mobiilipeleille ominaisesti on mahdollista vaihtaa oikeaa rahaa pelin sisäiseen valuuttaan. Lehtilipuilla voi nopeuttaa huonekalutilauksiaan, ja saada nopeasti puuttuvia rakennustarvikkeita haluamiensa tavaroiden nikkaroimiseksi. Aikaa myöten tavaroiden hinnat toki kohoavat, joka tekee varsin houkuttelevaksi sijoittaa oikeaa rahaa tarvitsemiinsa ostoksiin.

Mobiilisessa Animal Crossingissa on paljon samaa kuin edeltäjissään, mutta siitä huolimatta se ei onnistu saavuttamaan samaa vetoavuutta edeltäjiensä kanssa. Pelaaminen tuntuu jonkin ajan kuluttua itseään toistavalta huoltomiehenä toimimiselta. Hauskan seikkailutunnelman sijasta pelaaminen tuntuu työltä. Mobiilipelejä on onneksi myös helppo laajentaa ja päivittää, joten toivottavasti Nintendo lisää mukaan esimerkiksi merkkipäivätapahtumia ja mahdollisuuden "asua" toisten kanssa. Toistaiseksi peli tuntuu harmillisen rajatulta, mutta potentiaali on silti olemassa.

Paras ominaisuus mobiilisessa Anmal Crossingissa on se, että sen pelaaminen on helppoa missä ja milloin vain. Teknisesti peli on myös onnistunut, sillä lataustaukoja ei juurikaan ole. Ulkoasu on söpö, mutta ei raskas. Harmillisesti välivideoita ei voi ohittaa, joka vain lisää itseään toistavan pelaamisen vaikutelmaa.

Mikäli Nintendo jatkaa Animal Crossing: Pocket Campin tukemista päivityksin, saattaa pelillä olla edessään pitkäikäinen tulevaisuus. Jos näin ei käy, jääneet Pocket Camp vain lyhytaikaiseksi iloksi.

Animal Crossing: Pocket CampAnimal Crossing: Pocket CampAnimal Crossing: Pocket Camp
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Helppo aloittaa ja pelata, tutut hahmot ja rakenne, tulevaisuuden potentiaali
-
Muuttuu nopeasti itseään toistavaksi, välivideoita ei voi ohittaa, ei tavoita samaa tunnelmaa kuin sarjan muut pelit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä