Suomi
Gamereactor
arviot
Floor Kids

Floor Kids

Pidä kiinni, boi. Istu alas, kuuntele miten biitti soi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Erilaisia tanssi- ja rytmipelejä on nähty vuosien varrella moneen lähtöön. Milloin on menty matolla, soiteltu muovista ilmakitaraa tai huidottu kepeillä liikkeitä ilmaan. Floor Kids ottaa rytmipelien genreen perinteisemmän, mutta samalla kuitenkin erittäin omaperäisen näkökulman.

Ylimääräisiä soittovermeitä ei tarvita, sillä viileät breakbiitit muuttuvat ruudulla tanssiaskeliksi vain Joy-Conista löytyviä nappuloita naputtelemalla. Yksioikoiseksi nappuloiden hakkaamiseksi peli ei kuitenkaan pääse missään vaiheessa muuttumaan: siitä pitää huoleen poikkeuksellisen tuore pelimekaniikka.

Ruudulla ei missään vaiheessa näy, missä tahdissa nappuloita pitäisi painella. Sen sijaan tehtävänä on painella eri liikkeitä vastaavia nappeja biitin tahdissa korvakuulolta ja mikä parasta, vieläpä oman mielen mukaan. Mitä paremmin biittiin osuu, sitä parempia pisteitä plakkariin tulee, mutta tanssi ei lopu, vaikka painelisi menemään vain pelkkää perusrytmiä.

Liikearsenaalissa on kaikki tyydyttävään breikkaamiseen tarvittavat palikat. Välillä steppaillaan pystyssä, välillä taas lakaistaan reisillä lattiaa. Tuulimyllyt, flipit ja liikkeen jäädyttävät freezet löytyvät niin ikään mukavan helposti ja autenttisesti toteutettuna. Pelasi peliä miten tahansa, pelihahmon liikkeet muistuttavat tyylikkäästi oikeaa break-tanssimista.

Floor Kids
Tämä on mainos:

Monipuolisen ja mielenkiintoisen pelimekaniikasta tekee eri liikkeiden yhdistely toisiinsa. Jotkut liikkeet sopivat paremmin toisten kanssa yhteen, josta seuraa pistekerrointa ylöspäin tuuppaava ketjutus. Komboja ei kerrota missään, ne on keksittävä itse. Kaiken huipuksi jokaisella hahmolla on yli 100 erilaista kombovariaatiota arsenaalissaan. Vaikka yksinpeli sinänsä on aika lyhyt matka halki erinomaisen hip hop -musiikin, opittavaa piisaa vielä läpipeluun jälkeenkin. Ja tokihan paketissa on myös saman konsolin moninpeli, johon riittää yksi pari Joy-Coneja.

Erinomaisen pelimekaniikan kruunaa todella omaperäinen ja tyylikäs audiovisuaalinen toteutus. Piirrostyyli on erittäin miellyttävää katsottavaa ja onnistuu nappaamaan katutanssimisen estetiikan todella makeasti haltuunsa. Taustalla pauhaavat biitit ovat niin ikään muikeaa kuunneltavaa ja pistävät pään nyökkäämään pelin tahdissa jatkuvasti. Hauskasti mukaan on ympätty myös pieniä, nättejä yksityiskohtia. Esimerkiksi pelattavaa biisiä valitessa valikoita voi "soittaa" musiikin tahtiin.

Floor Kids on erityisesti kannettavaa pelaamista ajatellen todella onnistunut paketti. Peli on helppo napata kymmenen minuutin tanssisessiota varten laukusta esille, mutta se pystyy silti viihdyttämään pidempienkin pelisessioiden ajan. Kun rytmi tekee tehtävänsä, siitä on todella vaikeaa päästä irti.

HQ
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen ja opettelua vaativa pelimekaniikka, yllättävän monipuolinen ja hauska, audiovisuaalista karkkia
-
Yksinpeli turhan nopeasti pelattu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Floor KidsScore

Floor Kids

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Pidä kiinni, boi. Istu alas, kuuntele miten biitti soi.

0
Keskiviikon arviossa Floor Kids

Keskiviikon arviossa Floor Kids

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin avustaja Tero Kerttula arvioi keskiviikon aamussa breikkaavan Nintendo Switch -pelin Floor Kids. Lue arvio täältä.



Ladataan seuraavaa sisältöä