LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Kirby: Battle Royale

      Kirby: Battle Royale

      Pinkin pallon omat ottelut.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto

      Pinkin pallon 25-vuotisen taipaleen kunniaksi kaikkiaan kolme uutta Kirby-peliä julkistettiin Nintendo Direct -lähetyksessä huhtikuussa 2017. Nämä olivat Team Kirby Clash Deluxe, Kirby's Blowout Blast ja kolmantena Kirby: Battle Royale.

      Muista peleistä poiketen Kirby: Battle Royale ei ole sivuttain rullaava tasoloikka vaan tappelupeli. Tarina on hyvin lyhykäinen. Kirby astuu Dededen Cake Royaleen voittaakseen maukkaan kakun. Dedede koettaa estää moisen aikeen kloonaamalla Kirbyn eri värisiksi kopioiksi, joiden tarkoituksena on mäiskiä pinkki alkuperäinen maihin. Taisteleminen, leijuminen ja kykyjen keräily opitaan liikkumalla pienellä kartalla. Jostain mystisestä syystä se ilmeisin Kirbyn keino eli syöminen ja ruoan kykyjen omaksuminen loistaa poissaolollaan opastusosiossa. Tämä kyky avautuu myöhemmin pelin edetessä, mutta sarjaa aiemmin seuranneille moinen on varmasti yllätys.

      Ohjaus on helppo oppia, ja tästä Kirby-pelit ovat aina olleet tunnettuja. Alkuosuus luo myöhemmälle menolle omanlaisensa toiminnallisen seikkailupelin tunnelman, mutta opastusosion jälkeen kaikki moiseen viittaavakin katoaa. Mukana on kyllä Story Mode, jossa käydään läpi Kirbyn matka viiden liigan läpi Cake Royalen voittoon. Tällainen on ehdottomasti hyvin ohut tarinallinen anti jopa Kirbyn standardeilla mitattuna. Story Moden kuluessa avataan käyttöön uusia kykyjä taisteluiden monipuolistamiseksi. On kuitenkin selvää, että kyseessä on lämmittely minipelikokoelmaa varten, joka on Kirby: Battle Royalen pääohjelmanumero.

      Näissä pikkupeleissä voi kähistä kaikkiaan neljän pelaajan kanssa tai tekoälyä vastaan. Tarjolla on esimerkiksi Apple Scramble, jossa kerätään joukkuekaverin kanssa mahdollisimman paljon omenoita aikarajan puitteissa. Battle Arenalla jokainen vastaa vain itsestään, ja viimeinen pallo voittaa. Kaikkiaan minipelejä on kymmenen kappaletta. Määrä saattaa kuulostaa riittävältä, mutta muuttuu nopeasti itseään toistavaksi. Pikkupelit nimittäin seuraavat toisiaan niin nopeasti ja usein. Pelattavuus ei myöskään juuri muutu, vaikkakin meno tapahtuu mukavasti vaihtelevilla areenoilla.

      Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale
      Tämä on mainos:

      Ihmisiä vastaan pelaaminen muuttaa toiminnan mielenkiintoisemmaksi pelkkään tekoälyyn verrattuna. Tai siis muuttaisi, ellei verkkopelissä joutuisi odottelemaan sieluttomia aikoja otteluiden välillä. Pahimmassa tapauksessa mukana voi olla runsaasti verkkoviivettä eli lagia, joka ei ole omiaan kruunaamaan kiivaita ja nopeatempoisia matseja.

      Battle Modessa voi muokata joitakin yksinpelin koitoksia, ja matsailla sitten paikallisen moninpelin voimin kavereiden kanssa. Harmillisesti tätä ominaisuutta ei ollut mahdollista testata arviota varten paikallisen peliseuran vähäisyyden vuoksi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että paikallinen moninpeli tarjoaa viihdyttävää ja nopeatempoista lisäpelattavaa hyvässä seurassa.

      Tyylin puolesta värikäs grafiikka ja eloisa musiikki sopivat hyvin Kirby-pelin menoon. Pienelläkin ruudulla kirkkaat värit ovat kauniita katsella. Jostain kumman syystä Nintendo 3DS -konsolilla peli ei käytä lainkaan 3D-ominaisuutta. Tällaisen taistelupelin nimenomaan olisi kuvitellut hyötyvän syvyysvaikutelmasta.

      Sisällön vähäisyys johtaa siihen, että Kirby: Battle Royalen pitkäikäisyys riippuu siitä, onko naapurustossa samasta pelistä innostuneita kavereita. Hiljaiset verkkopalvelimet eivät varsinaisesti auta asiaa. Bilepelien ystäville tarjolla on hyvää tavaraa, mutta niin haastavaa pelattavuutta kuin yksinpelikokemustakin etsivien kannattaa suunnata huomionsa jonnekin muualle.

      Tämä on mainos:
      Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale
      Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale
      HQ
      05 Gamereactor Suomi
      5 / 10
      +
      Hauska opastusosio, helppo oppia, parasta kavereiden kanssa paikallisessa moninpelissä
      -
      Itseään toistava, vähäinen juoni, ei juuri uudelleenpeluuarvoa, ei 3D-ominaisuutta
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä