Suomi
Gamereactor
arviot
Monster Hunter Stories

Monster Hunter Stories

Hirviönmetsästyksen sivuaskel muuttaa taistelut vuoropohjaisiksi Nintendo 3DS:llä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääsarjaa tavalla tai toisella sivuavat niin sanotut spin-offit ovat yleensä joko erittäin hyviä tai erittäin huonoja. Capcom on nyt päättänyt muuttaa tunnetun Monster Hunter -sarjansa toimintaa kokeilemalla jotain uutta Nintendo 3DS:llä. Reaaliaikaiset taistot on korvattu vuoropohjaisilla mittelöillä. Suhde metsästäjän ja saaliin välillä puuttuu. Lisäksi jokseenkin raskaat pelimekaniikat on korvattu ainakin näennäisesti yksinkertaisemmalla ratkaisulla.

Vuoropohjainen taistelumekaniikka noudattaa pääosin perinteistä kivi, sakset, paperi -logiikkaa. Useiden onnistuneiden iskujen tekeminen saa pahikset kaatumaan, ja ratsun selästä tehdyt iskut ovat jalkaisin huidottuja voimakkaampia. Osa hirviöistä voi sitten kutsua liittolaisia avuksi, tehdä tyhjiksi pelaajan hyökkäykset, kuluttaa pelaajan toimintavarannot ja niin edelleen.

Mahdollisuudet taktisille taistoille ovat olemassa, mutta harmillisesti näin ei kuitenkaan ole. Omien elukoiden ominaisuuksia voi muokata haluamaansa suuntaan, mutta olio hyökkää silti automaattisesti niin kuin itse mielii. Käskyjäkin voi antaa, mutta silloin elikon ja omistajan välinen suhde muuttuu koko ajan huonommaksi. Käytännön seuraus on se, että taistelusuunnitelman luominen on lähes mahdotonta.

Jonkinlainen ennakkotuntemus niin omasta elikosta kuin vihollisestakin on toki avuksi. Pääsarjaan kuuluvissa Monster Hunter -peleissä on tunnettava liikesarjat, vahvuudet ja heikkoudet. Sama pätee Monster Hunter Storiesiin, mutta yllätyksen kohdatessa voi hyvin sujunut taisto päättyä nopeasti latausruutuun kaiken mennessä niin sanotusti reisille. Moinen on sanalla sanoen turhauttavaa.

Tämä on mainos:

Onneksi Monster Hunter Stories ei ole vaikea peli. Tarinatila on melkoisen helppo, joskin Capcom on muistanut myös edistyneempiä pelaajia. Se varsinainen vaikea kama tulee ajankohtaiseksi vasta pelin läpäisyn jälkeen. Päätarinan läpäisyssä kuluu noin 30 tuntia sivutehtävineen. Vasta tämän jälkeen alkaa se todella haasteellinen meno.

Monster Hunter StoriesMonster Hunter StoriesMonster Hunter StoriesMonster Hunter Stories

Ajan saa kulumaan nopeasti pelin maailmaa tutkimalla, mutta pelkästään tarinaa seuraamalla meininki on tylsää. Alussa on vitsaus, ratsastajiksi haluava kolmikko ja ennustus. Sitten päähenkilöt lähtevät kotikylästään ja aloittavat taistoja täynnä olevan matkansa. Tarina ei edes ole kovin hyvä liittämään kohdattuja tapahtumia toisiinsa, ja ajoittain on hankalaa pysyä kärryillä siitä, mitä oikeastaan ruudulla tapahtuu.

Höyhenen kevyt juoni on eräs osoitus tavoitellusta kohderyhmästä. Kohdattavien henkilöhahmojen persoonat ovat paperinohuita eivätkä edes sivutehtävät innosta paneutumaan pelin maailmaan. Onneksi sentään ratsastajana oleminen on mukavaa. Pelimekaniikka on mukavan monipuolinen, pelattavaa on paljon ja maailmassa on paljon kaikenlaista löydettävää. Monster Hunter Stories on nimestään huolimatta roolipeli, joka luottaa tarinan sijasta ennen kaikkea pelattavuuteen.

Tämä on mainos:

Mielenkiintoinen järjestelmä on Genetics, jossa elikon kyvyt määräytyvät sulauttamalla se jonkin toisen otuksen kanssa. Tätä havainnollistetaan 3x3-kokoisella ruudukolla. Kyvyillä, väreillä ja asemoinneilla kokeileminen tuottaa täysin erilaisia hirviöitä verrattuna alun perin kohdattuun elikkoon.

Pelattavuuden ohella vaikutuksen tekee Monster Hunter Storiesin ulkoasu. Värit, tehosteet, liikeanimaatiot ja 3D-kuva näyttävät muille kehittäjille mallia siitä, miten vanhenevan 3DS-konsolin kyvyt valjastetaan käyttöön. Huonona puolena on mainittava takkuava ruudunpäivitys ja jokseenkin lyhyt piirtoetäisyys.

Kyseessä on ehkä hieman kevyenpuoleinen seikkailu, mutta samalla tutkittavaa on runsaasti, ja pelimekaniikka on erittäin toimiva. Monster Hunter Stories on syvällisempi kokemus kuin mitä lapsenomainen ensivaikutelma antaa ymmärtää. Tuttuja elementtejä on hyödynnetty, mutta samalla uusiakin asioita on kokeiltu ennen kaikkea vuoropohjaisilla taisteluilla. Parannettavaa olisi vielä ollut, mutta näinkin kyseessä on kelpo peli.

Monster Hunter StoriesMonster Hunter StoriesMonster Hunter StoriesMonster Hunter Stories
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Taistelujärjestelmä, paljon tekemistä
-
Unohdettava tarina, tekniset ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä