Suomi
Gamereactor
arviot
MotoGP 17

MotoGP 17

Pätevä vuosipäivitys

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joka kesän alussa Milestone tapaa julkaista seuraavan osan vuotuiseen MotoGP-sarjaansa. Italialainen studio on tänä vuonna julkaissut jo kaksi peliä, joista kumpikin keskittyy ajamaan kovaa kahdella pyörällä. MXGP3 julkaistiin jo tovi sitten, ja nyt on MotoGP 17 vuoro. Tarjolla on harvoin konsoleilla nähtyä realismia resoluutiolla 1080p, ja ruudunpäivitys säntäilee 60 ruutua sekunnissa.

Ulkoisesti peli on hiotumpi kuin koskaan. Areenat eivät ole itsessään erityisen vaikuttavia, mutta itse ratojen ja moottoripyörien yksityiskohtien lukumäärä on mahtava. Kuskeja ja pyöriä kritisoitiin aiemmin liiallisesta samankaltaisuudesta, mutta tämä ei ole enää ongelma. Aiheeseen perehtyneiden pitäisi pystyä erottamaan toisistaan ainakin suurin osa kuskeista ja heidän ajokeistaan.

Pohjalla toimii edelleen Milestonen oma kotitekoinen pelimoottori toisin kuin MXGP 3:ssa, joka päätti siirtyä käyttämään Unreal Engine 4:ää. Äänimaailma on kokenut parannuksia verrattuna aiempien vuosien versioihin. Kehitystiimi meni jopa niin pitkälle, että äänitti melkein jokaisen moottoripyörän äänet erikseen. Vaikutuksen huomaavat muutkin kuin asialle vihkiytyneet audiofiilit: MotoGP 17 voi hankkia pelkästään äänimaailman vuoksi tuntematta rahojen menneen hukkaan. Käyttöliittymää on niin ikään virtaviivaistettu. Valikoita on helpompi ja selkeämpi käyttää, mutta harmillisesti latausajat ovat liian pitkät.

MotoGP 17 sysää sivuun monia edellisvuonna mukana olleita elementtejä, joka keskittyi ennen kaikkea Valentino Rossin ympärille. Tämän seurauksena sisältö yksipuolistuu. Tarjolla on silti edelleen paljon erilaista kisaamista, 160 erilaista kuskia ja kaikki radat ja pyörät nykyiseltä kaudelta MotoGP:ssä, moto2:ssa ja moto3:ssa. Iloisesti mukana on myös historiallisia prätkiä, kuten 125cc, 250cc ja 500cc. Yhteensä pelattavana on yli sata moottoripyörää.

Tämä on mainos:

Tämän vuoden eräs isoimmista lisäyksistä on Career Team Manager, jossa pelaajat pääsevät sekä managereiksi että kuskeiksi. Uusi pelimuoto on erittäin kattava, mutta jostain syystä myös Pilot Career tekee sekin paluun. Jokaisesta kisasta ansaitaan mainemittariin pisteitä ja creditsejä, joilla parannetaan omaa peliä aina puhtaista mekaanisista asioista PR-työhön. Ylimääräistäkin aktiviteettia voi harrastaa, joita ovat esimerkiksi haastatteluiden antaminen, oman julkisuuskuvan hoitaminen sosiaalisessa mediassa tai oleminen suoraan vuorovaikutuksessa fanien kanssa.

MotoGP 17MotoGP 17

Pelaaminen onnistuu myös kaverin kanssa verkon välityksellä, ja kisaamaan pääsee samassa joukkueessa ystävien kanssa. Valitettavasti tätä ominaisuutta ei ollut mahdollista testata arviota varten. Mainitsemisen arvoinen on myös e-urheilun MotoGP Championship, johon pääsee käsiksi PS4:llä ja PS4 Pro'lla. Tässä pelimuodossa pääsee odotetusti kisaamaan ja näyttämään taitonsa muille pelaajille kautta maailman. 16 maailman parasta karsivat seitsemässä verkkoturnauksessa ennen suurta finaalia, joka kisataan samaan aikaan Valencia Grand Prix'n kanssa. Voittaja saa palkinnoksi BMW M240i.

Pelattavuus tavoittelee realismia viimeisen päälle. Pyörä tottelee hyvin käskyjä, ja pito vaihtelee radan sääolosuhteiden mukaan. Sadesää vaatii selvästi tarkempaa ja varovaisempaa ajamista kuin aurinkoinen ja kuiva sää. Kilpakumppaneiden selvästi parannetun tekoälyn voi valita omaa tasoaan vastaavaksi. Suosittelen käyttämään näkymää sarvien ja kypärän takaa maksimaalisen realismin tunnun saavuttamiseksi.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena MotoGP 17 on nautittava ja palkitseva pelikokemus niin ensikertalaisille kuin veteraaneillekin. Virheetön ei MotoGP 17 kuitenkaan ole. Ajoittain realismia ei ole kyetty tavoittamaan, ja tämä johtuu yleensä pyörän tottelemista kummallisista fysiikan laeista. Perussetuksia on kolme, ja erilaiset ohjausavustukset voi halutessaan kytkeä pois päältä. Valinnat vaikuttavat myös törmäyksissä kilpakumppaneihin, ja joskus seuraukset voivat olla odottamattomia. Toinen ongelma on immersion puute: jopa Career Team Manager -pelimuodossa edistyminen tapahtuu välivideoiden sijaan tekstin lukemisella. Kun sitten lopulta ruudulle saadaan videopätkää kisoja isännöivistä kaupungeista, on pettymys entistäkin suurempi. Näkymä on ilmeisesti otettu suoraan edellisen konsolipolven versioista, ja latausajat ovat pitkät kuin silloin joskus muinoin ensimmäisellä Playstationilla.

Ongelmistaan huolimatta MotoGP 17 on onnistunut peli. Edellisen vuoden ylimääräiset tavarat on otettu pois, ja painopiste on puhtaasti kisojen ajamisessa. Ajaminen on nautinnollista, ja sisältöä on riittävästi. Toisaalta hankkiminen ei ole pakollista, mikäli sattuu jo omistamaan Valentino Rossi: The Gamen. Uudistukset ovat kyllä havaittavia ja parannuksia on tehty, mutta ne eivät riitä oikeuttamaan korkeaa hintalappua. Toisaalta jos on etsimässä laadukasta moottoripyöräpeliä, on MotoGP 17 mitä oivin valinta.

MotoGP 17
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
1080p ja 60fps, äänimaailma, ensimmäisen persoonan näkökulma, Career Team Manager
-
Immersion puute, latausajat, ajoittain kummallinen fysiikkamallinnus, Valentino Rossi: The Gamessa on enemmän sisältöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä