Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras indie-peli

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Ensimmäisessä artikkelissa listataan vuoden 2014 viisi parasta indie-peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras indie-peli

5. Transistor (PC, Mac, Linux, PS4)
Supergiant Games - Lue arvio

Bastionin jälkeen odotukset Supergiant Gamesin seuraavalle pelille olivat todella korkealla. Indie-studio ei kuitenkaan pettänyt kovia odotuksia, sillä Transistor oli erittäin mukava futuristinen roolipeli varustettuna erikoisella taktisella taistelulla. Tyylitaju on jälleen pettämätön ja studion tavaramerkiksi muodostunut kertojaääni toimii edelleen. Markkinoille mahtuisi enemmänkin Transistorin kaltaisia raikkaita ja huoliteltuja pelejä, jotka eivät ole ihan autotalliteoksia mutta eivät suurtuotantojakaan.

Vuoden peli 2014: Paras indie-peli
Tämä on mainos:

4. Shovel Knight (PC, Linux, Mac, Wii U, Nintendo 3DS, tulossa PS4)
Yacht Club Games - Lue arvio

Lapioritarin retroiset seikkailut osoittivat, että näissä vanhan liiton malliin tehdyissä tasoloikissa on edelleen melkoisesti imua. Shovel Knight on alusta loppuun yhtä suurta kunnianosoitusta vanhoille peleille, mutta ei kuitenkaan ole sisällöltään pelkkä tyhjä tribuutti. Tasoloikan lisäksi saa harrastaa pulmanratkontaa, jotka koettelevat sekä sorminäppäryyttä että harmaita aivosoluja. Ehdottoman suositeltava valinta kaikille, jotka pitävät vanhoista ja haastavista peleistä.

Vuoden peli 2014: Paras indie-peli

3. Wasteland 2 (PC, Mac, Linux)
Inxile Entertainment - Lue arvio

Tämä on mainos:

Wastelandin jatko-osan saapuminen kesti 26 vuotta, minkä täytyy olla itsessään jo jonkinlainen ennätys. Wasteland 2:n mekaniikoissa on edelleen aistittavissa vanhat perinteet, tosin niitä on päivitetty rankalla kädellä uuden vuosituhannen vaatimuksia vastaaviksi. Peli on teknisesti vähän kömpelö, grafiikat eivät ole kuin keskitasoa, mutta sisältöä on valtavasti. Uskottavan ja loogisen maailman luomiseksi on selvästi nähty paljon vaivaa. Klassisten roolipelien faneille se on suorastaan keidas radioaktiivisessa autiomaassa.

Vuoden peli 2014: Paras indie-peli

2. Divinity: Original Sin (PC, Mac)
Larian studios - Lue arvio

Divinity: Original Siniä on vaikea uskoa indie-peliksi, sillä sen tuotantoarvot ovat todella korkeat. Ulkoasu ei jää jälkeen suurempien pelitalojen tuotoksista ja sisältöä on enemmän kuin monessa kaupallisesti tuotetussa pelissä yhteensä. Siitä huokuu tekijöiden rakkaus roolipelejä kohtaan, eikä mikään osa-alue jää laadussa jälkeen muista. Tätä peliä ei kuitenkaan voi suositella hätähousuille, sillä esimerkiksi keskusteluihin täytyy kiinnittää oikeasti huomiota. Kärsivällisyyden palkinnoksi saakin sitten loistavan roolipelin.

Vuoden peli 2014: Paras indie-peli

1. This War of Mine (PC, Mac, Linux)
11 bit Studios - Lue arvio

This War of Mine julkaistiin vasta marraskuun puolessa välissä, mutta se teki heti valtavan vaikutuksen toimituksessa. Siviilien kärsimystä raadollisesti kuvaava eloonjäämiskamppailu on nimittäin rankka kokemus. Miten tavallisiin asioihin erikoistuneet henkilöt selviävät sodan keskellä, kun resursseista täytyy käydä jatkuvasti taistelua? Pelaajalle heitetään jatkuvasti eteen moraalisia pulmia, jotka koettelevat hermoja ja empatiaa. Varastatko vanhan pariskunnan viimeiset lääkkeet ja ruoat oman ryhmän käyttöösi ja tuomitset heidät samalla varmaan kuolemaan? Tai miltä tuntuu todistaa sitä, kun oma pyssysankari vaipuu tekojensa seurauksena masennukseen ja maalaa seinät pyssynsä avulla omilla ajatuksillaan? This War of Minen tahkoaminen ei ole hauskaa, vaan pikemminkin raastavaa. Samalla se osoittaa, että hyvät pelit voivat pysäyttää hetkeksi ajattelemaan ja pohtimaan myös oikean maailman tapahtumia. This War of Mine ansaitsee kunniapaikan vuoden indie-pelien ykkösenä.



Ladataan seuraavaa sisältöä