Suomi
Gamereactor
uutiset
Urban Empire

Urban Empiren tekijöiden haastattelu

Tamperelainen Reborn Games kutsui meidät juttelemaan pian ilmestyvän poliittisen kaupunginrakennuspelinsä taustoista

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tampereella tuntuu riittävän sekä paloa että taitoa kaupunginrakentelupelien luomiseen. Colossal Orderin Cities: Skylines niitti mainetta jo aiemmin ja nyt uusiutunut Reborn Games tuo tarjolle jotain erikoisempaa. Tällä kertaa pormestari ei voi gryndata kaupunkia miten lystää, sillä kaupunginvaltuusto ja politiikka ovat mukana jokaisessa isossa päätöksessä.

Toimitusjohtaja Ilkka Immonen ja Urban Empiresin pääsuunnittelija Ilkka Autio työskentelevät n. 20 muun kanssa Tampereen keskustassa sijaitsevassa toimistossa. Entinen Fragment Productions loi pelin kehityksen yhteydessä nahkansa ja vaihtoi nimensä REborn Gamesiksi. Palomiespeleistä jatketaan nyt kaupunginrakentelun puolelle. Pääpaino on tällä hetkellä PC-puolella, mutta sekä konsoleille että mobiilille on lupa odottaa julkistuksia tulevaisuudessa.

Immosen mukaan Urban Empire on ollut melkoinen voimainponnistus studiolle ja ehdottomasti sen suuritöisin peli tähän mennessä. Kaikki on vähintään kymmenkertaistunut. "Pelille on jo ennen julkaisua kertynyt suuri joukko faneja, ja ennakkotilauksia on tehty huomattavasti, joten on mahtavaa päästä tänään viimein julkaisemaan peli Steam-kaupoissa ympäri maailman", Immonen kertoo. Lisäksi median, Let's Play -pelaajien ja messuyleisön vastaanotto on ollut positiivinen.

Urban Empire
Urban Empire
Urban Empire

Urban Empiressa Aution mukaan on pyritty mahdollistamaan monipuolinen kaupunginrakennus eri poliittisista lähtökohdista. Pelissä on vasemmisto-oikeisto -jaottelun lisäksi myös konservatiivi-liberaali -jako, joten sen moninaisista puolueista löytyy variaatiota oikeistoliberaaleista vasemmistokonservatiiveihinkin asti. Esituotannosta lähtien oli selvää, että pelaajat halutaan laittaa arvovalintojen eteen lukuisten poliittisten päätösten aikana. Pelaajan tehtävä on rakentaa kansalle sen kaipaamia asuinalueita ja palveluita, kunhan saa ne runnottua läpi valtuustossa. Aikakausien edetessä pelaaja voi kehittää uusia teknologioita tai keskittyä enemmän perustason massatuotantoon. Puhdasta yövartiakaupunkia ei voi rakentaa, koska silloin peli pelaisi käytännössä itseään.

Asiantuntijoita pelin historiallispoliittisiin kuvioihin on löytynyt suoraan firman sisältä, sillä Rebornin työntekijöistä kolmella on historian pääaineopinnot taustallaan. Yhteistyötä on tehty myös Oulun historianlaitoksen ja Tilastokeskuksen kanssa. Jälkimmäinen oli jopa yllättävän avulias tiedonvälityksen suhteen, Autio sanoo.

"Pelin tekemisessä on tullut vastaan paljon haasteita, paljon hyviä haasteita", Immonen kertoo. Urban Empire on uuden IP:n ensimmäinen peli, ja sille toivotaan tietenkin menestystä. Pelin uudenlainen aihepiiri kiinnostanee etenkin varttuneempaa pelaajakuntaa ja mahdollisesti myös niitä, jotka eivät normaalisti kaupunginrakentelupeleistä perusta. Julkaisun jälkeisiin suunnitelmiin kuuluu korjauspäivitysten lisäksi lisäsisältöä ja toivon mukaan jatko-osiakin.

Urban Empire
Urban Empire
Urban Empire

Urban Empire vie pelaajan viiden aikakauden läpi vuodesta 1820 vuoteen 2020 asti. Se on ladattavissa 20. tammikuuta alkaen Steamista. Gamereactorin arvio Urban Empiresta on tulossa ensi viikon aikana.

https://store.steampowered.com/app/352550/

Katso traileri alta.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä