Suomi
Gamereactor
uutiset
No Man's Sky

Synkkiä lakipilviä No Man's Sky:n taivaalla

"Emme halua pysäyttää julkaisua, mutta jos kaavaamme on käytetty, meidän pitää keskustella."

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Telegraaf.nl raportoi eilen, että hollantilainen Genicap omistaa oikeudet kaavaan, jota Hello Games on saattanut käyttää 18 kvantiljoonan planeettansa luonnissa odotetussa No Man's Sky -pelissään.

Neogafin käyttäjä oli kääntänyt, jota Genicapin Jeroen Sparrow oli sanonut pelistä:

"Emme ole myyneet lisenssiä Hello Gamesille. Emme halua keskeuttaa julkaisua, mutta jos kaavaa on käytetty, meidän pitää keskustella".

Sparrowin mukaan Genicap on kehittämässä omaa peliään kaavan avulla ja oli ottanut Hello Gamesiin yhteyttä jo aiemmin, mutta tuloksetta.

Genicap ei ole nähnyt pelin lähdekoodia, joten epäilys saattaa osoittautua aiheettomaksi. Hello Gamesin Sean Murray on tosin kertonut ongelmista planeettojen proseduraalisessa luomisessa esimerkiksi New Yorkerissa 2015.

Hän löysi belgialaisen kasveihin keskittyneen geneetikko Johan Gieliksen "Superformulan", jonka tiedemies oli kehittänyt 2003. Tämä auttoi planeettojen luomiseen liittyvien ongelmien ratkaisussa.

Gielis on muun työnsä ohella Chief Research Officer Genicapilla ja omistaa patentin kaavaansa, joten yrityksen epäilyksillä saattaa olla katetta. Tilanteen vaikutusta Murraylle ja Hello Gamesille on vielä mahdoton arvioida.

No Man's Sky

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä