Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Worlds

Lego Worlds

TT Gamesin kulmikas hiekkalaatikkopeli on viettänyt aikansa Steamin Early Access -palvelussa. Gamereactor pääsi käsiksi PS4-versioon ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego Worlds on jo löytänyt oman yleisönsä Steamin Early Access -palvelun kautta, jossa peli on viihtynyt kesäkuusta 2015 lähtien. Lego Worlds yhdistää legopeleille ominaisen tyylin ja pelattavuuden avoimen maailman rakenteluun. Peli on määrä julkaista 7. maaliskuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle Switch-version seuratessa perässä jossain tulevaisuudessa. Gamereactor pääsi käsiksi PS4-versioon Lontoossa.

Kehittäjien itsensä mukaan Lego Worldsin ideana on tulla mestarirakentajaksi (Master Builder). Testihetki alkoi tilanteesta, jossa pelaaja toimii astronauttina työskennellen oman aluksensa ulkopuolella. Avaruuskapseli on juuri ottanut osumaa ohi kiitäneistä meteoreista ja nyt ollaan suu auki, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Hahmonluontiruudun kautta syöksytäänkin jo ensimmäiseen maailmaan, joka on merirosvojen kansoittama.

Pelaajan alus on sökönä, ja korjausoperaatiota varten tarvitsee hankkia kolme kultaista legopalikkaa. Nämä ovat tietenkin levällään pitkin poikin pienellä saarella. Sitten kirjaimellisesti taivaalta putoaa komeetan mukana discovery-työkalu, joka on koko pelin tärkein apuväline. Sen avulla kohteita pystyy tunnistamaan, ja niitä pystyy myös monistamaan pelin sisäistä valuuttaa vastaan. Pelin edetessä tutkittavaksi aukeaa odotetusti uusia rakennuspalikoita ja uusia paikkoja, mutta ennen kaikkea uusia työkaluja. Niihin pääsee käsiksi PS4:llä painamalla kolmionapin pohjaan pyörövalikon aukaisemiseksi. Työkalun löytymisen jälkeen seuraa lyhyt video, joka opettaa salat. Pyörövalikon käyttäminen voisi olla helpompaakin, ja esimerkiksi jonkinlainen pikavalinta eri työkalujen välillä olisi ollut tervetullut lisäys. Kokonaisuutena välineiden käyttäminen oli kuitenkin riittävän selkeää ja helppoa.

Merirosvosaaren ohella testissä pääsi näkemään muutaman muunkin paikan. Mieleen jäi varsinkin tulivuorien, luiden ja luolamiesten kansoittama saari. Karamellista innoittunut saari oli väärällään taloja ja työmiehiä. Aavikkosaarella puolestaan oli paljon apinoita. Oletettavaa siis on, että vastaavanlainen monipuolisuus ja jonkinlainen satunnaisuus säilyvät läpi koko pelin.

Tämä on mainos:

Pelaamisen runko hahmottui testin aikana varsin hyvin. Alus laskeutuu uuteen paikkaan, pelaaja etsii tarvittavan määrän kultaisia legopalikoita, jonka jälkeen sama tehdään uudestaan. Kolmas testattu paikka sekoitti kuitenkin pakkaa. Uusi maisema ei avautunutkaan samalla kaavalla kuin muut, ja käsiksi pääsi loogisen jatkon sijasta jo aiemmin mainittuun apinoiden kansoittamaan aavikkosaareen. Testin aikana ei ehtinyt selvittämään, mitä kohdattu kummallisuus oikeastaan tarkoitti Lego Worldsin rakenteen suhteen.

Lego WorldsLego Worlds

Työkalujen ohella ohjaus tuntuu sujuvalta varsinkin niille, jotka ovat menneisyydessä kokeilleet legopelejä. Nyt esineiden päälle pystyy myös kiipeämään, joka on yhtä helppoa kuin perinteinen hyppiminenkin. TT Games on lisännyt mukaan ensimmäisen persoonan näkökulman Early Access -palautteen perusteella. Pelin palvelimilla tulee olemaan erilaisia malleja - kuten esimerkiksi valmiita taloja - joita pelaajat voivat käyttää. Tekijöiden tavoitteena on, että ennen pitkää käyttäjät ryhtyvät luomaan omia mallejaan muiden käytettäväksi. Lisäksi joissakin oikeassa elämässä ostetuissa legopakkauksissa tulee mukana koodi, joka avaa tietyn mallin Lego Worldsin virtuaalimaailmassa käytettäväksi. Tarkoituksena on tarjota jatkuvasti uusia virikkeitä pelaajille.

Testihetki osoitti sen, että sisältöä Lego Worldsissa on monipuolisen kattavasti ja runsaasti jo nyt. Constructor-työkalulla käytetään rakennuspalikoita, joita avataan käyttöön etsimällä palikoita kanniskelevia elukoita. Discovery-työkalulla taas pääsee ihmettelemään lukuisia hahmoja, eläimiä ja rakennuksia. Toisin sanoen vaihtoehtoja on todella paljon jo nyt saatavilla.

Tämä on mainos:

Visuaalisesti peli on melkoista silmäkarkkia. Lego-elokuvien malliin kaikki on rakennettu legopalikoista puhekuplia myöten, ja pelissä on jopa muovimainen tuntu kiiltävän pinnan kanssa. Tämä miellyttää varmasti Legon faneja, sillä sama valittu tyyli pätee myös muuhun pelimaailmaan. Testatut osuudet toimivat sujuvasti lukuun ottamatta yhtä kohdattua bugia. Ongelma oli vieläpä melkoisen suuri, joten toivoa sopii, ettei moista enää ole julkaisun yhteydessä.

Kokonaisuutena Lego Worlds vaikuttaa lupaavalta. Sen tyyli on erittäin uskollinen legopelien perinteille, ja sisältöä on jo nyt vaikuttava määrä. Pelin rakenne jäi lyhyen testauksen perusteella vielä hämäräksi. Ennakkoasenne loi mielikuvan Lego Minecraftista, mutta Lego Worldsista on muotoutumassa jotain paljon enemmän.

Lego WorldsLego WorldsLego Worlds
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Worlds Switchille syyskuussa

Lego Worlds Switchille syyskuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Se oli jo tiedossa, että TT Gamesin Lego Worlds on matkalla Nintendo Switchille syksyn aikana. Nyt tiedetään, että julkaisu tapahtuu 8. syyskuuta. Espanjan Amazonista...

0
Tsekkaa Lego Worldsin julkaisutraileri

Tsekkaa Lego Worldsin julkaisutraileri

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

TT Gamesin hiekkalaatikkomeininki Lego Worlds on julkaistu. Nyt on siis aika lähteä rakentelemaan palikoista kaikkea mahtavaa luovia lihaksia pullistellen. Tsekkaa...



Ladataan seuraavaa sisältöä