Suomi
Gamereactor
ennakot
Forza Horizon 3

Forza Horizon 3

Forza-saagan omintakeinen nuorempi sisarus vakuutti meidät muutaman tunnin testauksen jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Forza Horizon 3:ssa ei mene kauaa, ennen kuin pääsee paahtamaan miljoonien dollarien superautoilla Australian viidakoissa sekä aavikoilla. Yksi asia tehdään nopeasti selväksi. Ellei sinulla ole kokemusta aikaisemmista Horizoneista, niin fokus ei ole uuden ennätysajan asettaminen Bathurstin kilparadalla. Kaikki vakavamielinen kilvanajo kuuluisine kilparatoineen on pidetty sarjan isoveljen, Forza Motorsportin vastuulla. Tässä on tarkoitus pitää hauskaa ratin takana, painottavat pelinkehittäjät.

Vierailumme aikana Playground Gamesilla pääsimme kokeilemaan valmiin pelin muutamaa ensimmäistä tuntia, joiden parissa pidimme paljon hauskaa. Yhdessä ensimmäisistä kisoista piti voittaa Jeep ajamalla viidakossa. Jutun juoni oli siinä että kyseinen auto roikkui matalalla lentävästä helikopterista. Juuri tälläisiä tempauksia tulee peliltä odottaa. Toki luvassa on perinteisiä kisoja kaduilla, maaseututeillä sekä Mad Maxia mukailevilla aavikkopätkillä, mutta pelin hauskuus löytyy edellä mainitun kaltaisista tempauksista.

Horizonin alussa sinä olet tapahtuman järjestäjä, joka saapuu Australiaan työstämään kaikkien aikojen autofestivaalia. Nais- tai miespuolista hahmoaan pystyy muokkaamaan laajoin vaihtoehdoin. Tuttuun tyyliin voit myös valita itsellesi lempinimen, joilla muut hahmot sinua kutsuvat. Nimilistakin on varsin rikas. Joukkoon on livautettu muutama elokuvareferenssikin (Goose, Maverick). Kaiken tultua valmiiksi lähdetään baanalle keräämään mahdollisimman paljon faneja.

Heitä hankitaan osallistumalla kisoihin, suorittamalla huimia stuntteja tai palkkaamalla toisia kuskeja kisaamaan festivaalin nimissä. Kun tapahtuma kasvaa entisestään kerryttäen ylimääräisiä faneja, täytyy avata uusia festivaalipaikkoja. Meille annettiin vaihtoehto laajentaa joko isoihin kaupunkeihin tai kuuluisaan Outbackiin. Tietysti valitsimme jälkimmäisen.

Tämä on mainos:

Uusi maasto vaatii totta kai uudentyyppisen auton. Kun Lamborghinin tai Mustangin ajaminen hiekalla ei luultavasti ole valmistajan suosittelemaa toimintaa, astuvat rantakirput kuvaan. Nämä pienet sekä vikkelät vekottimet tarjoavat suoranaista nautintoa ympäri dyynejä ajellessa. Maastojen vaihtelevuus pelissä on todella upea kokemus. Yhdellä hetkellä olet mutkittelemassa pilvenpiirtäjien keskellä Surfer`s Paradisellä, toisella liukuen pitkin aavikkoa ja kolmannella kruisailemassa sademetsässä. Australia todellakin on paras mahdollinen hiekkalaatikko Forza Horizon 3:lle.

Forza Horizon 3Forza Horizon 3Forza Horizon 3

Grafiikatkin ovat kaunista katseltavaa. Autot, maisemat sekä muut yksityiskohdat hivelevät silmiä. Testaamamme variantti oli Xbox Onesta, mutta studiossa meille näytettiin myös 4K- tarkkuuteen kykenevää PC- versiota. Jos järjestelmäsi kestävät jälkimmäisen, varaudu teippaamaan leukasi kiinni pärstävärkkiisi. Niin upealta se näytti.

Autovalikoiman osalta raapaisimme vain pintaa, sillä kokoversiossa koslia tulee olemaan yli 350. Muskeleista eurooppalaisiin hyperautoihin, sekä australialaista alkuperää olevista Uteista, kaikkeen on panostettu. Jos tuosta ei jokaiselle löydy jotain, niin Kekkonen oli minun vaarini. Valitettavasti emme päässeet kokeilemaan Master Chiefin ykkösvalintaa Warthogia, sillä se tulee ladattavaksi myöhemmin.

Tämä on mainos:

Autoja on tietysti varikolla jälleen mahdollisuus tarkastella lähempää. Viritystyökalut ovat samat kuin Forza Motorsport 6:ssa, joten jakoavaimien heiluttajillekin löytyy tekemistä. Ulkonäöllisiä piirteitä pystyy myös monipuolisesti muokkaamaan. Jos itse ei juuri sillä hetkellä huvita leikkiä taiteilijaa, voi ladata muiden suunnittelemia malleja. Peltilehmästään kuvia räpsivälle tarjolla on uusi Drone Mode. Auton ollessa parkissa pelaajalle annetaan suhteellisen vapaat kädet luoda täydellinen valokuva.

Huolimatta Australian massiivisesta koosta, navigointi on pidetty melko helppona. Universaalisti nimetty ANNA toimii autojen ohjaavana voimana. Sen lisäksi että tämä TomTomin lisenssivapaa serkku ohjaa pelaajan sujuvasti tapahtumista toiseen, antaa hän myös ohjeita festivaalin laajentamiseen sekä fanien hankkimiseen. Navigointia ohjataan D-padilla, tai vaihtoehtoisesti äänikomennoin. Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista jäi valitettavasti kokematta sessiomme aikana. Joka kerta kun palaat pelin pariin, ANNA kertoo sinulle tiivistelmän siitä mitä teit viime pelikerrallasi jotta pääsisit nopeasti takaisin kärryille.

Festivaalin managerina sinulla on esimerkiksi velvollisuus päättää minkälaista musiikkia tapahtumassa soitetaan radioasemien muodossa. Mitä laajemmaksi kekkerit kasvavat, sitä enemmän avaat uusia asemia. Tämä luultavasti tulee olemaan yksi pelin heikommista lenkeistä. Monet asemat kun pysyvät kiinni kunnes saat kasattua tarpeeksi faneja. Itse en järin pitänyt tarjolla olleesta musiikista, mutta makuasioista ei voi kiistellä. Lisäksi sen yhden suosikkikappaleen löydyttyä sitä ei voinut kuunnella toistolla. Vaihtoehtoisesti peli tarjoaa mahdollisuuden käyttää joko Microsoftin omaa Groove- palvelua tai Onedriveen ladattuja biisejä.

Jollei pelin loppupuolisko ole täysin kuraa, eikä moninpeli ole täynnä ongelmia, Forza Horizon 3:sta on muodostumassa häikäisevän hyvä teos. Eikä unohdeta että tämä on sarjan ensimmäinen osa joka julkaistaan sekä konsolille että PC:lle. (Emme laske mukaan Forza Motorsport 6: Apexia mukaan). Jos ennusmerkit pitävät paikkaansa, tulee Outback olemaan erittäin suosittu matkailukohde.

<i>Huom. Arvio pelistä ilmestyy sivustolle pian tällä viikolla.</b>

Forza Horizon 3Forza Horizon 3Forza Horizon 3
HQ
HQ
HQ
HQ
Forza Horizon 3Forza Horizon 3Forza Horizon 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Forza Horizon 3Score

Forza Horizon 3

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Autopelien paalupaikalla tuulettavan Forzan kolmas Horizon -sivuprojekti vie pelaajan kaahailemaan paahtavan kuumaan Australiaan.

0
Forza Horizon 3 tulee tiensä päähän

Forza Horizon 3 tulee tiensä päähän

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Virallisella foorumilla Playground Games on tehnyt tiettäväksi, että vuonna 2016 julkaistu Forza Horizon 3 on tullut tiensä päähän. Peli laajennuksineen poistuvat...

0
10 miljoonaa Forza Horizon 3 -pelaajaa

10 miljoonaa Forza Horizon 3 -pelaajaa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kesällä uutisoitiin siitä, että Forza Horizon 3 oli onnistunut keräämään yhdeksän miljoonaa pelaajaa. Suunta on ollut edelleenkin nouseva. Luova ohjaaja Ralph Fulton on...

1
Forza Horizon 3 sai Xbox One X -tukensa

Forza Horizon 3 sai Xbox One X -tukensa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Playground Games ja Microsoft ovat julkaisseet Xbox One X -päivityksen Forza Horizon 3 -peliin. Aaron Greenbergin mukaan luvassa on 4K-kuvaa, josta toivottavasti saadaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä