Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Liisan seikkailut peilimaailmassa

Liisan seikkailut peilimaailmassa

Satumainen jatko-osa on sitä samaa kuin edeltäjänsäkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 2010 Tim Burton ohjasi oman version klassikosta Liisa ihmemaassa, ja Gamereactorissakin siitä pidettiin. Värikäs ja satumainen tunnelma tavoitettiin digitaalistehosteiden ja puvustuksen avulla loistavasti. Kuusi vuotta myöhemmin Burton palaa tuottajan ominaisuudessa jättäen ohjaamisen James Bobinin tehtäväksi. Liisan seikkailut peilimaailmassa on täysin samaa laatua edeltäjänsä kanssa. Jos siis alkuperäinen miellytti, pitää varmasti jatko-osastakin.

HQ

Oikeassa maailmassa merikapteeniksi ryhtynyt Liisa päätyy peilin kautta takaisin ihmemaahan ja saa kuulla Hatuntekijän potevan masennusta. Mies on menneisyydessä menettänyt perheensä, ja jotain asialle pitäisi tehdä. Liisa menee jututtamaan itse herra Aikaa, varastaa kronosfäärin ja ryhtyy aikamatkailemaan. Sitten seuraa kaikenlaista kummallista, henkilöhahmot kehittyvät ja lopussa kaikilla on kivaa.

Elokuvassa on saavutettu hieno tasapaino toiminnallisten kohtauksien, henkilöpainotteisen draaman ja varsinaisen tarinankerronnan välillä. Kaikki avainhahmot saavat riittävästi aikaa kehittyäkseen täyteen mittaansa. Tällaista suoriutumista harvemmin elokuvissa näkee varsinkaan nykyaikana.

Liisan seikkailut peilimaailmassa

Hieman yllättävästi keskeisimmäksi hahmoksi tuntuu nousevan Sacha Baron Cohenin esittämä Aika. Alussa yksioikoisena ja kylmäkiskoisena näyttäytyvä heppu muovautuu ajan kanssa yllättävän moniulotteiseksi hahmoksi. Myös Helena Bonham Carterin Punainen kuningatar saa roimasti syvyyttä edelliseen elokuvaan verrattuna. Johnny Deppin Hatuntekijä ja Mia Wasikowskan Liisa ovat persooniltaan ennallaan, mutta molemmista paljastuu silti uusia puolia. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että elokuva jäi edesmenneen Alan Rickmanin viimeiseksi työksi Absolem-perhosen äänenä.

Tämä on mainos:

Puvustusta lukuun ottamatta koko elokuva tuntuu yhdeltä isolta digitaalitehosteelta. Värikäs ja muovinen esitysasu sopii kuitenkin tällaiseen leffaan hyvin. Tarina kulkee omaan tahtiinsa kiirehtimättä, ja kuvakulmien vaihdot tukevat valittua rytmitystä. Sanalla sanoen tekijät ovat valinneet tietynlaisen tyylin, ja sitten noudattaneet sitä johdonmukaisesti loppuun asti.

Lisämateriaalit ovat kattava vilkaisu elokuvan tekemisen eri vaiheisiin. Mielenkiintoisinta on prosessi tarinan muotoutumisesta ja sen suhteesta alkuperäisten tarinoiden kanssa. Varsinainen kuvaus on tehty pääasiassa sinisissä ja vihreissä huoneissa. Tämä korostaa näyttelijän ammattitaitoa, mutta ei kuitenkaan ole katsojan kannalta erityisen kiinnostavaa.

Liisan seikkailut peilimaailmassa on onnistunut jatko-osa. Se rakentaa edeltäjänsä päälle, mutta katsominen ei kuitenkaan vaadi alkuperäisen leffan tuntemusta. Muovisen satumainen ulkoasu luo omanlaisensa tunnelman, ja Blu-ray-julkaisun pisteenä iin päällä toimivat kattavat lisämateriaalit. Jos siis edelliset Liisan seikkailut miellyttivät, on jatko-osan katsominen hyvä valinta.

Liisan seikkailut peilimaailmassa
Tämä on mainos:
Liisan seikkailut peilimaailmassa
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä