Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Tenavat-elokuva

Tenavat

Liian yksinkertainen tarina laskee katselunautintoa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Charles M. Schulzin kynäilemät pallopäiset lapset ovat pohtineet elämän syviä mysteereitä monessa eri mediassa jo vuosikymmenten ajan. Schulz itse kuoli jo vuonna 2000, mutta nyt sekä pojan että vaimon avustuksella hahmot heräävät eloon uudessa animaatioelokuvassa. Sarjan ydin on tavoitettu, mutta aivan liian yksinkertainen tarina tekee hallaa kokonaisuudelle.

HQ

Jaska Jokunen viettää talvea muiden lasten kanssa, kun naapurustoon saapuu uusi punatukkainen tyttö. Koko jäljellä oleva kouluvuosi kuluukin Jaskan miettiessä oikeaa avausrepliikkiä keskustelun alkajaisiksi. Samaan aikaan Ressu käy omaa kuvitteellista kamppailuaan ensimmäisen maailmansodan lentäjä-ässä Punaista paronia vastaan. Lentokoneena Ressulla toimii tietenkin oma koirankoppi.

Tarina on suorastaan häiritsevän yksinkertainen, joten toteutukseen on panostettu runsaasti. Animaatio on kummallinen sekoitus vanhan ajan vaha-animaatiota ja modernia digitaalitekniikkaa. Värimaailma on kirkas ja yksinkertainen täynnä pyöreitä muotoja. Tuttujen hahmojen ilmeikkyys tulee hyvin esille, minkä ansiosta dialogin määrä on voitu pitää varsin minimalistisena. Melkein kaikki sarjakuvista tutut lapset on saatu mukaan, mutta Jaskaa ja Ressua lukuun ottamatta heidän roolinsa jää hyvin vähäiseksi. Ehkä tarkoituksena on ollut suunnata elokuva lapsikatsojille, ja tähän viittaisi yksinkertaisen tarinan ohella myös toimintaa painottava kerronta. Elokuvan ansioksi on luettava se, että Jaskan alituisesta epäonnistumisesta huolimatta yleistunnelma säilyy kaiken aikaa sydämellisenä ja viattomana. Näin ollen aikuiskatsoja saa mukaansa pienen muiston siitä kaukaisesta lapsuusajasta.

Lisämateriaaleissa on miellyttävän perusteellinen katsaus elokuvan tekemiseen. Painopiste ei ole lapiotyössä eli animoinnissa, aikatauluissa ja kiireissä, vaan enemmänkin siinä filosofiassa, jolla elokuvaa tehtiin. Sarjan historia ja erityispiirteet on selvästi tiedostettu, ja ne on pääpiirteittäin onnistuttu tuomaan esiin myös elokuvassa itsessään. Kirsikoiksi kakkuun on laitettu muutamien hahmojen piirto-ohjeita sekä musiikkivideo.

Tenavat on sarjan menneisyyttä kunnioittava elokuva, joka kärsii liian yksinkertaisesta tarinasta. Lapsikatsojia tämä ei kuitenkaan välttämättä haittaa.

Tämä on mainos:
Tenavat-elokuva
Tenavat-elokuva
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tenavat

Tenavat

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Liian yksinkertainen tarina laskee katselunautintoa



Ladataan seuraavaa sisältöä