Suomi
Gamereactor
arviot
Form

FORM

Muodollisesti pätevä HTC Vive -peli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Virtuaalitodellisuus tarjoaa monella tapaa enemmän mahdollisuuksia kuin tavallinen todellisuus. Charm Gamesin julkaisema ja kehittämä FORM toimii tästä erinomaisena esimerkkinä. Kyseessä onkin yksi HTC Viven mielenkiintoisimmista ja omalaatuisimmista julkaisuista.

FORM on käytännössä tarinallinen ensimmäisen persoonan surrealistinen pulmapeli. Pelaajan ohjaama tutkija tohtori Devin Eli selvittää mysteerisen obeliskin lähettämiä signaaleja, kun tämä yhtäkkiä ajautuu unenomaiselle matkalle läpi muistojen ja obeliskin uumenien. Tällä epätodellisen todellisella tripillä pelaajan tulee ratkaista erilaisia eteen tulevia ongelmia edetäkseen syvemmälle kohti tuntematonta.

Kuten pelin nimestä saattaa päätellä, perustuvat sen pulmat pitkälti erilaisiin muotoihin. Koneistojen palikat pitää saada oikean muotoisiin reikiin, palapelien palat koottua ja niin edelleen. Yksinkertaisen kuuloisesta lähtökohdasta huolimatta pelin aivopähkinät on toteutettu erittäin hyvin. Ne ovat visuaalisesti näyttäviä, eroavat toisistaan riittävästi, hyödyntävät erinomaisesti HTC Viven mahdollisuuksia ja tukevat surrealistista kokonaisuutta loistavasti. Kaikki pelin pulmat ovat myös äärimmäisen intuitiivisia. Niiden ratkomiseen ei tarvitse antaa, eikä annetakaan, vaikkapa kirjallisia apuohjeita. Tämä luonnollisesti syventää immersiota huomattavasti.

FormForm
Tämä on mainos:

FORM:in palikat loksahtelevat kuitenkin paikalleen usein hieman liian nopeasti - pelin vaikeustaso jää loppujen lopuksi varsin matalaksi. Korkeampi haastetaso olisi voinut auttaa myös seikkailun keston suhteen. Lukuisten muiden VR-pelien tapaan FORM on nimittäin erittäin lyhyt - sen läpäisee noin tunnissa. Lopputekstien rullatessa ei voi välttyä tunteelta, että seikkailu päättyi kesken. Uudelleenpeluuarvoakaan FORM:illa ei erityisesti ole, kun pulmat on kerran ratkottu ja tarina nähty loppuun asti.

FORM:in tapauksessa äärimmäisen lyhyen keston haluaa kuitenkin osittain katsoa läpi sormien. Kyseessä on todella näyttävä, mielikuvituksellinen ja teemaltaan yhtenäinen peli, joka jää kummittelemaan alitajunnan sopukoihin. Sen voimakas tunnelma syntyy ennen kaikkea erinomaisesti suunnitelluista ja näyttävistä tiloista sekä erittäin hienosti toteutetuista intuitiivisista pulmista. Obeliskin syvyyksissä rakennettavat koneistot esimerkiksi ovat osittain uskomattoman yksityiskohtaisia. Lisäksi pelin äänimaisema tukee immersiota hyvin.

FORM on myös teknisesti taidokkaasti toteutettu. Sen aikana ei esiintynyt minkäänlaisia bugeja tai vaikkapa huomattavia ruudunpäivitysnopeuden pudotuksia. Tämä on erityisen hieno saavutus, sillä kuten todettua, FORM on graafisesti todella näyttävä peli. Pulmien perusmekaniikat ja liikeohjaus on myös toteutettu moitteettomasti.

Yksittäisten osa-alueiden onnistumisista huolimatta erityisen vaikutuksen FORM tekee kuitenkin kokonaisuudellaan. Se tuntuu erittäin tarkkaan mietityltä ja huolella toteutetulta julkaisulta. FORM toteuttaa määrätietoisesti ja taidokkaasti surrealistista ja muotoihin perustuvaa visiotaan jokaisella osa-alueella nostaen itsensä lukuisten muiden pulma- ja VR-pelien yläpuolelle. Sitä on helppo suositella kaikille HTC Viven omistaville pulmapelien ystäville.

Tämä on mainos:
Form
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Teknisesti virheetön, visuaalisesti erinomainen, mielenkiintoinen konsepti, intuitiiviset pulmat
-
Sisällön määrä, turhan alhainen vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
FormScore

Form

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Ennennäkemätöntä futuristista pulmailua

1
FORMScore

FORM

ARVIO. Kirjoittaja Joni Rokkanen

Muodollisesti pätevä HTC Vive -peli



Ladataan seuraavaa sisältöä