Suomi
Gamereactor
arviot
The Disney Afternoon Collection

The Disney Afternoon Collection

8-bittisen NESin kulta-aikaa nyt yhdessä paketissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Joskus muinoin 80- ja 90-luvuilla julkaistiin kuolemattomia Disney-klassikoita 8-bittiselle NES-konsolille Capcomin siipien suojassa. Peleissä oli läsnä kaikki se hauskuus ja hyvä ohjattavuus, josta parhaat videopelit muistetaan. Näitä merkkiteoksia monet pelaavat vieläkin ajoittain vanhoilla masiinoillaan, mutta nyt niistä kuusi on saatavilla myös moderneille laitteille.

Kokoelman pelit ovat Chip 'n Dale Rescue Rangers, Chip' n Dale Rescue Rangers 2, Duck Tales, Duck Tales 2, Darkwing Duck ja Tale Spin. Monille vanhemmille pelaajille tämä on nostalgiamatka menneisyyteen, joten kehittäjä Digital Eclipse on lisännyt joukkoon muutakin tavaraa tätä joukkoa varten. Taannoin julkaistu Mega Man Legacy Collection säilytti ennallaan jopa alkuperäisten pelien virheet ruudunpäivitystä myöten, ja nyt sama on tehty myös The Disney Afternoon Collectionissa.

Tunnetusti 80- ja 90-lukujen videopelit ovat yleensä vaikeampia verrattuna moderneihin tuotoksiin. Kaikkein vaikeimpana muistan Darkwing Duckin. Kokoelma haluaa huomioida kaikki ikäryhmät, joten siinä on mukana paljon vaivaa säästävä tallennusjärjestelmä: tilanteen tallennus onnistuu nyt aivan koska tahansa. Toinen uudistus on hieman kyseenalaisempi: mahdollisuus kelata aikaa taaksepäin samaan tyyliin kuin esimerkiksi Forza Motorsport 6:ssa. Kumpaakaan helpotustoimintoa ei tietenkään ole pakko käyttää.

Kokoelman pelit eroavat toisistaan melkoisesti, joten meno ei missään vaiheessa ala toistaa itseään. Jopa Chip' n Dale Rescue Rangers ja jatko-osa Chip' n Dale Rescue Rangers 2 eroavat paljon toisistaan. Sama pätee myös Duck Talesiin ja sen seuraajaan. Darkwing Duck on kokoelman aatelia, joskin samalla se on kaikkein vaikein. Tale Spin erottuu eniten joukosta: siinä ohjastetaan Baloota lentokoneessa ampuen ilmasta alas piraatteja. Pikseligrafiikka on kautta kokoelman mahtavaa, ja peleissä on myös aimo annos huumoria.

Tässä yhteydessä on tärkeää mainita myös musiikki. Sävelmät ovat kautta linjan niin tarttuvia, että niiden mukana huomaa hyräilevänsä tämän tästä. Erityismaininnan ansaitsee alkuperäisen Duck Tales kappale The Moon, joka monien mielestä on se kaikkien aikojen paras videopelibiisi.

Tämä on mainos:

Kokoelmassa on mukana "museo", jossa voi katsella pelien konseptitaidetta. Tavaraa on melkoisen paljon, ja se antaa mielikuvaa kulissien takana tehdystä työstä. Kaikkia kappaleita pääsee kuuntelemaan erillisessä valikossa, mikä on erittäin tervetullut ominaisuus. Boss Rush -muoto on erittäin viihteellinen. Nimensä mukaisesti siinä pääsee ottamaan matsia kaikkien pomovastuksien kanssa, ja nopeimmat pääsevät komeilemaan tilastojen kärjessä.

Time Attack tulee olemaan speedrun-pelaajien suosiossa, sillä kyseessä on aikaa mittaava pelitapa. Ajan manipulointi ei tässä pelimuodossa onnistu, eikä myöskään tilanteen tallentaminen. Tavoitteena on vain päästä läpi mahdollisimman nopeasti. Kokoelmasta puuttuu Mega Man Legacy Collectionin kaltaiset haasteet, jotka olivat omia minitehtäviään pelien sisällä hieman NES Remixin malliin.

Huonona puolena voidaan mainita se, ettei kokoelma kata kaikkia Disney-klassikkoja. Poissaolollaan vaikuttavat muun muassa The Lion King, Adventures in the Magic Kingdom ja The Little Mermaid. Nämä ovat sisällytettyihin peleihin verrattuna vähemmän tunnettuja, mutta olisi ne silti voinut mukaan laittaa.

The Disney Afternoon Collection on ehdottoman suositeltava hankinta. Kuuden klassisen NES-pelin paketti tuo jälleen menneiden ajan muistot pintaan melkoisen halpaan hintaan. 20 eurolla irtoaa sellainen määrä mahtavaa pelattavaa, että oksat pois.

Tämä on mainos:
The Disney Afternoon Collection
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kuusi klassista peliä yhdessä, upea pikseligrafiikka, hauskat uudistukset, musiikki, halpa hinta
-
Lisääkin olisi saanut olla mukana tavaraa, ei challenge-tilaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa The Disney Afternoon Collection

Arviossa The Disney Afternoon Collection

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Oi niitä aikoja. 8-bittiselle NESille julkaistiin nippu Disneyn piirretyistä innoittuneita mahtipelejä, jotka on nyt koottu yhdeksi julkaisuksi nimellä The Disney...



Ladataan seuraavaa sisältöä