LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Dragon Ball Xenoverse 2

      Dragon Ball Xenoverse 2

      Parantaa edeltäjästään melkein kaikilla osa-alueilla, mutta alkuperäisen lailla jatko-osassa on omat ongelmansa.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Dragon Ball Xenoverse 2 on taisteluja painottava roolipeli, jossa on joitakin massiiviverkkomoninpelien ominaisuuksia. Tappeluita käydään niin tunnettujen Dragon Ball -hahmojen kanssa kuin heitä vastaankin.

      Itse taistelu on hiotumpaa ja tarkempaa kuin alkuperäisessä pelissä. Animaatiot ovat kautta linjan sujuvia: ikonisten Dragon Ball -liikkeiden näkeminen on visuaalisesti vaikuttavaa. Tappeluissa on huomioitava niin stamina- kuin ki-voiman mittarikin. Odotetusti stamina-mittarin avulla liikutaan kentällä liukkaasti, kun taas ki-mittarilla pääsee suorittamaan erikoisliikkeitä. Yhdistelmien tekeminen on helppoa: muutamaa nappia naputtamalla saa jo aikaan käyttökelpoisia tekniikkayhdistelmiä. Näin yksinkertainen lähestymistapa ei kuitenkaan ole resepti voittoon: vastustaja kykenee torjumaan, tekemään vastaiskuja ja väistämään. Toisin sanoen myös taito ratkaisee.

      Roolipelielementit ovat yhtä onnistuneita kuin taistelujärjestelmäkin. Ensimmäisen pelin malliin luodaan oma hahmo, mutta muokkausmahdollisuuksia on parannettu. Silkan visuaalisen miellyttävyyden ohella kannattaa miettiä sitä, millainen hahmo sopii parhaiten omaan pelityyliin. Päätyy sitten mihin tahansa, oma luomus tuntuu silti sopivan Dragon Ball -maailmaan. Päällä olevia varusteita vaihdetaan uusiin ajoittain, mikä vaikuttaa ulkonäön ohella taistelijan ominaisuuksiin. Tavaran hankkiminen on onneksi aiempaa helpompaa: tieto helpottaa varmasti alkuperäistä pelanneita. Tietoiselta grindaamiselta ei täysin vältytä, mutta sitä on nyt paljon vähemmän.

      Varusteiden ohella päivitetään omaa hahmoa. Osa kyvyistä hankitaan pelaamalla, osa puolestaan otetaan käyttöön ihan riihikuivalla pelin sisäisellä valuutalla. Järjestelmä mahdollistaa erilaisten kokoonpanojen eli loadoutien tekemisen varastoon, ja niiden välillä nopean vaihtamisen myös. Tämä helpottaa muuttuviin tilanteisiin sopeutumista.

      Tämä on mainos:

      Pääpaikkana eli niin sanottuna hubina toimiva keskusmaailma on nimeltään Conton City. Se on kooltaan useita kertoja kookkaampi kuin edeltävän pelin keskuspaikka Toki Toki City. Conton City on yksityiskohtainen ja monipuolinen paikka, eikä kaupunginosasta toiseen siirryttäessä ole lataustaukoja. Liikkuminen on nopeaa, sillä nyt se tehdään erillisellä kulkuneuvolla. Lentämään oppimisen jälkeen vehje muuttuu tarpeettomaksi, mutta palvelee se silti oman aikansa.

      Dragon Ball Xenoverse 2

      Condon Cityn elämään pääsee käsiksi keskustelemalla erilaisten hahmojen kanssa. Osa pyytää jotain tavaraa, ja saatuaan sen palkitsee pelaajan. Valmentajia eli instructor-heppuja on ripoteltu pitkin kaupunkia, joilta opitaan uusia kykyjä. Ajan myötä aukeaa pääkaupungin ulkopuolisia alueita, kuten Hercule's House, Capsule Corp ja Guru's House. Näissä kaikissa on omat hahmonsa ja sivutehtävänsä tutkittavaksi.

      Niin sanotut parallel-tehtävät tekevät paluun, ja niitä voi suorittaa joko verkossa tai ilman sitä. Tekemistä on valtava määrä, ja niissä on hieman enemmän järkeä kuin edellisen pelin vastaavissa tehtävissä. Verkkopuoli toimii paremmin: enintään kuusi pelaaja voi ottaa samassa tiimissä mittaa vastustajista tietyissä taisteluissa.

      Tämä on mainos:

      Akira Toriyaman taiteellinen tyyli on jälleen selvästi nähtävissä: peli näyttää perinteiseltä Dragon Ballilta. Graafinen esitys on hieman parempi kuin alkuperäisessä. Myös värejä on käytetty aiempaa rohkeammin.

      Xenoverse 2:n tarina on varmasti ainakin fanien mieleen. Toisaalta juoni ei ole mitenkään erityinen tuoden ajoittain vahvan déjà vu -tunteen. Tarina on hyvin samanlainen kuin ensimmäisessä pelissä, mutta mennyttä historiaa on muutettu. Pelaaja omaksuu vastapestatun Time Patrol -yksikön roolin, ja laittaa asiat kuntoon. Läpipelaamisessa kestää suunnilleen 30 tuntia riippuen tietenkin siitä, miten perusteellisesti paikkoja nuohoaa ja sivutehtäviä tekee.

      Ongelmista merkittävin on kamera. Varsinkin sisätilojen taisteluissa näkymä on ajoittain painajaismainen. Kameran ongelmat onnistuvat ajoittain tuhoamaan pelikokemusta varsin paljon. Latausajat voi myös laskea ongelmaksi. Varsinkin parallel-tehtävän jälkeinen lataustauko on yleensä tuskallisen pitkä. Joissakin välivideoissa hahmojen puheäänet tulivat selvästi eri tahtiin suun liikkeiden kanssa. Erityisen ärsyttävää on, ettei peli automaattisesti pidä kirjaa sivutehtävistä. Ne on näin ollen joko pidettävä itse mielessä, tai vaihtoehtoisesti tehtävä omia muistiinpanoja.

      Dragon Ball Xenoverse 2 tarjoaa tekemistä pitkäksi aikaa. Ongelmistaan huolimatta se on nautittava kokemus. Erityisesti Dragon Ballin fanit tulevat olemaan tyytyväisiä.

      Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
      Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
      Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
      HQ
      HQ
      HQ
      07 Gamereactor Suomi
      7 / 10
      +
      Conton City, taistelut, runsaasti tekemistä
      -
      Latausajat, samanlainen tarina alkuperäisen kanssa, kamera
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä