Suomi
Gamereactor
arviot
Hatsune Miku: Project Diva X

Hatsune Miku: Project Diva X

Tunnetun Vocaloid-hahmon viimeisin rytmipeli on erittäin toimivaa viihdettä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Hatsune Miku, tuo Japanin Vocaloid-tähti, on etenkin Suomessa monelle tuttu hahmo vuosien takaisen Ievan Polkka -videon kautta. Purjonpyörittelyn ohella Hatsune Miku on kotimaassaan kenties suurin virtuaalinen tähti mitä skenestä löytyy ja Miku onkin ehtinyt julkaista levyjä, keikkailla ja julkaista myös muutaman mainion rytmipelin. Alun perin Vitalle vuosi sitten julkaistu Project Diva X on rytmipelisarjan viimeisin painos ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen sellainen.

Pohjimmiltaan tarjolla on varsin yksinkertainen peli, jota kuitenkin monipuolistetaan ja vaikeutetaan taidolla. Ruudulle ilmestyviä symboleita painellaan musiikin tahdissa, kun niitä kuvaava symboli osuu kohdalle. Toisin sanoen helppoa kuin mikä! Ja sitä se aluksi onkin. Vaan kun biisit nopeutuvat ja vaikeuskäppyrä kasvaa, tottuneemmallakin Dualshockin veivaajalla menee sormi suuhun. Kuviot eivät nimittäin enää myöhemmin ilmesty ruudulle mitenkään loogisen selkeässä tahdissa. Sen sijaan ne leijailevat ympäri ruutua ja vain nopeilla reflekseillä selviää.

Saattaa kuulostaa turhauttavalta, mutta todellisuudessa Hatsune Miku: Project Diva X on mitä mainiointa hupia. Mukana on 30 erilaista j-pop -biisiä, mukana myös tutoriaalissa pelattava Ievan Polkka. Biisit ovat varsin tyypillisiä tyylilajinsa edustajia, eli viattomia ja pirtsakoita, hyväntuulisia vetoja. On tietysti myös sanomattakin selvää, että jos j-pop ei puhuttele yhtään, on peliltäkään turha odottaa sen enempää viihdearvoa.

Koukuttavan rytmipelaamisen ohessa peli tarjoaa myös kiinnostavia oheistoimintoja. Pelattavia Vocaloid-hahmoja on yhteensä kuusi kappaletta, joille on mahdollista avata uusia vaatteita ja varusteita hyvin pelaamalla. Vaatetuksella on väliä, sillä biisin tunnelmaan sopiva asuste palkitaan helpotuksilla, kertoimilla tai vaikkapa paremmalla mahdollisuudella avata harvinaisempia asusteita. Jos jo pelkkä rytmissä naputtelu on koukuttavaa, vaatteiden keräily sitä vasta onkin. Söpöys on avainsana myös vaatetuspuolen ulkopuolella. Jokaiselle hahmolle voi antaa biiseistä avattavia lahjoja, minkä ansiosta hahmojen kanssa voi ystävystyä. Mitä parempi ystävä tietyn hahmon kanssa on, sitä enemmän pelattuun biisiin saa jälleen bonuksia. Höpsöä, mutta yllärihauskaa tämäkin.

Pelin varsinaisena pihvinä toimiva tarinapeli ei sen sijaan aivan yllä muun pelin tasolle. Ideana on selvittää jokainen biisi valituilla vaikeustasoilla, tietyt reunaehdot täyttäen. Lähes kaikissa tapauksissa reunaehdoiksi kuitenkin riittää vain riittävän pistesaaliin rohmuaminen, mikä vesittää vähän aluksi monipuoliselta kuulostanutta pelimuotoa. Välillä sentään täytetään Vocaloidien biisitoiveita ja järjestetään konsertteja, mutta enemmän erilaisia haasteita olisi tehnyt paketille ehdottomasti hyvää.

Tämä on mainos:

Toinen pieni moite liittyy pelin ulkoasuun. Siinä missä peli on yleisesti ottaen visuaalisesti siistiä ja riittävän hyvää jälkeä, biisien aikana taustat ovat monesti todella levottomat. Seurauksena tästä on se, että pelatessa ruudulla tapahtuu todella paljon ja tärkeät nuotit saattavat toisinaan kadota taustaan. Ongelma on harvinainen, mutta silti ärsyttävä. On myös turha kuvitella pystyvänsä seuraamaan pelaamisen aikana mitään muuta kuin ruudulle ilmestyviä nuotteja, videot ja lyriikat ovat vierestä seuraavia varten.

Hatsune Miku: Project Diva X on kokonaisuutena kuitenkin oikein mainio rytmipeli, jota voi huoletta suositella kaikille, joille j-pop ei aiheuta näppylöitä. Tekemistä piisaa ja kokonaisuus koukuttaa lähes huomaamatta. Ainakin minä tulin jokaisesta pelikerrasta vain hyvälle tuulelle, mikä lienee suositus on itsessään.

Hatsune Miku: Project Diva XHatsune Miku: Project Diva XHatsune Miku: Project Diva X
HQ
Tämä on mainos:
Hatsune Miku: Project Diva XHatsune Miku: Project Diva XHatsune Miku: Project Diva X
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Rytmipeli toimii ja koukuttaa, oheispuuhasteltavaa paljon, biisit ovat hyviä
-
Tarinapeli olisi kaivannut monipuolisuutta, toisinaan sekavat grafiikat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa Hatsune Miku: Project Diva X

Arviossa Hatsune Miku: Project Diva X

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Gamereactorin arviossa on tänään todella pirteää menoa. Teron syynissä oli nimittäin Hatsune Miku: Project Diva X, joka on ilmestyi viimein Euroopassa tänä sykynä PS4:lle...



Ladataan seuraavaa sisältöä