Suomi
Gamereactor
arviot
F1 2016

F1 2016

Viime vuoden F1-huristelu jätti jälkeensä pettyneitä pelaajia. Onneksi Codemasters on oppinut virheistään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Edellisestä pelistä puuttui kokonaan uratila, mutta näin ei onneksi ole uusimmassa versiossa. Valitsin liittyä Lewis Hamiltonin seuraksi Mercedesille. Myöhemmin vaihdoin testin vuoksi toiseen talliin ja huomasin, että sisään ajavat puheet ja -välivideot ovat täysin identtiset valitusta tallista riippumatta. Onneksi sentään ajoasut ja mainoslogot vaihtuvat asianmukaisesti.

Merkittävin muutos tallivaihdoksessa ovat pelaajalle asetetut odotukset. Vähemmän kunnianhimoisessa ympäristössä johdolle riittää se, että pääsee maaliin vähintään sijalla 12. Uran edetessä odotukset kuitenkin kasvavat lähinnä siksi, että alla oleva auto päivittyy alati parannellumpaan versioon. Perinteisen autoilupelin malliin kisoista saa pisteitä, joilla sitten ostetaan tehokkaampia moottoreita ja muita päivityksiä. Rakenne on erittäin tuttu, mutta se toimii.

Harmillisesti ura aloitetaan suoraan F1-auton puikoista. Jokin kart-tason ajelu tai Formula 3000 pohjille olisi ollut ollut paikallaan, koska perinteisesti F1-kuskit aloittavat uransa näillä areenoilla. Pelissä on onneksi niin sanottu Pro Career Mode perinteisen uratilan lisäksi.

HQ
Tämä on mainos:

Muita uudistuksia F1 2016 -pelissä ovat turva-autot (SC) ja virtuaaliset turva-autot (VSC). Myös lämmittelykierroksia voi nyt ajella. Aluksi tuntuman ottaminen uudesta radasta tuntui hienolta, mutta ajan kuluessa vain tylsältä. Onneksi valikoista voi kytkeä lämmittelyt pois. Turva-autot vaikuttivat myös aluksi hyvältä. Aikaa myöten kävi kuitenkin ilmi, että turvallisuuden painottaminen on pois pelin hauskuudesta. Ymmärrän kyllä turva-autojen tarpeen oikean elämän F1-kisoissa, mutta pelissä painopisteen tulisi olla hauskuudessa eikä mahdollisimman tarkassa simulaatiossa.

Tärkein osatekijä on tietenkin ajamisen fysiikkamallinnus, ja tämä jos mikä on tehty oikein. Codemasters osaa tehdä ajopelejä. Renkaiden pito kuivalla tiellä verrattuna sadekeliin on juuri niin suuri kuin oikeassakin elämässä. Kokemus ajopeleistä on suureksi avuksi silloin, kun säätila muuttuu kesken kisan.

HQ

Graafisesti peli ei suoriudu yhtä puhtain paperein. Ympäristöihin ei ilmeisesti ole kiinnitetty juuri lainkaan huomiota. Radan reunat tuntuvat paljon ontommilta ja tyhjemmiltä kuin niiden tarvitsisi olla. Tämä luo suuren vastakohdan lähellä näkyville yksityiskohdille, kuten esimerkiksi upeasti mallinnetuille autoille. Toisaalta autopeleissä tärkeintä on vauhdin tunne eikä taustagrafiikka. Auringon paistaessa pelin suorituskyky säilyy tasaisena: jopa 300 km/h köröteltäessä PS4:n ruudunpäivitys pysyy sujuvana. Äänimaailma täydentää kokonaisuuden, sillä tehosteet ovat juuri sellaiset kuin TV:stä katsottaessa. Sadesäällä pelin tekninen moottori alkaa yskiä. Sadepisaroiden piiskatessa maisemaa ruudunpäivitys ottaa niin sanotusti osumaa, mikä saattaa olla kohtalokasta rallin tiukassa paikassa.

Tämä on mainos:

Moninpelissä ei ollut paljoa kanssapelaajia ennen julkaisua, mutta muutaman kisan pystyi silti ottamaan. Suurin osa kilpakumppaneista päätyi reunoille komean kolaroinnin seurauksena. Takaisin radalle pääsee vasta pitkän ajan kuluttua. Tämä on ehkä realistista, mutta ei lainkaan hauskaa.

Kaiken kaikkiaan F1 2016 on hieno silmulaatioautoilupeli. Kyseessä on huima edistysaskel viime vuoden versioon nähden. Uratilakin tekee paluun, ja toivottavasti lopullisesti. Ura-ajoon olisi voitu panostaa enemmänkin: se on keskeinen osa Formula 1 -kokemusta.

HQ
F1 2016F1 2016F1 2016
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Uratila, ajamisen fysiikka, paljon yksityiskohtia autoissa
-
Hidastuva ruudunpäivitys sadesäässä, moninpelissä liikaa odottelua, ala-arvoinen ulkoasu taustamaisemissa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    F1 2016 Vuonna 2016 julkaistiin useita loistavia pelejä lähes joka genrestä, mutta yksi omista suosikeistani on tuorein Formulapeli, joka on... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä