Suomi
Gamereactor
arviot
Overcooked

Overcooked

Kaoottisen keittön kokkauksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ghost Town Gamesin debyyttipelillä on kaikki ainekset addiktoivaan moninpelikokemukseen. Kahden miehen kehitystiimi onkin onnistunut esimerkillisesti tavoittamaan klassisten lokaalimoninpelien taianomainen fiilis.

Overcooked sijoittuu lähitulevaisuuteen hauskaan Onion Kingdom -valtakuntaan joka on valtavan Ever Peckish -hirviön armottoman hyökkäyksen uhrina. Eipä auta muuta kuin kutsua valtakunnan parhaat kokit paikalle tyydyttämään hirmun nälän itse kunkun Onion Kingin johdolla. Tiedossa on lisäksi aikamatkailua, kulinarististen taitojen harjaannuttamista äärimmilleen ja roppakaupalla hauskaa arcade-tyylistä pelailua mitä oudoimmissa olosuhteissa.

Pelimekaniikka on villistä tarinastaan huolimatta oikeastaan charmikkaan yksinkertainen. Asiakkaiden ruokatilaukset tulvivat sisään vasemmalta tarvittavien ainesten kera. Pisteitä kerätään tuottamalla oikea annos ja nopeudesta palkitaan bonuksilla. Jos puolestaan jää jälkeen, niin tiedossa on miinuksia asiakkaiden jättäessä ruokalan. Kolmen tähden maksimisuoritukseen vaaditaankin sekä vauhtia että tarkkaavaisuutta, mikä on monessa kohtaa aika mukava haaste.

HQ
Tämä on mainos:

Tarjolla on yhteensä 30 keittiötä eli kenttää ja jokaisessa on omat niksinsä. Välillä pitää taistella kokkauksen lomassa nälkäisiä torakoita vastaan, liukastella jään peittämällä lattialla tai pärjätä pimeässä huoneessa. Pelimekaniikkaan vaihtelu sopii mainiosti, ja uudet erilaiset haasteet ja olosuhteen on kiva ottaa vastaan yksi toisensa jälkeen.

Tikittävä kello, kasautuvat tilaukset ja keittiön erikoisesteet ovat stressaava yhdistelmä ja monesti homma meneekin pipariksi. Epäonnistumiset ovat silti nekin viihdyttäviä, joka jättää vain halua uuteen yritykseen. Pelistä voi nauttia yksinkin, mutta yhteistyönä kaverin kanssa se on omimmillaan. Tiimipelillä homma on juuri sopivan hankalaa ja kommunikaatiota ja koordinaatiota on syytä harjoitella pitkään ja hartaasti jos mielii huippupisteille. Yksinpelissä onkin siten oma mausteensa ja tähtien kerääminen onnistuu siinä huomattavasti helpommin.

Overcooked on ulkoasultaan piirrossarjamaisen värikäs ja sopii hyvin bilepelin luonteeseen. Ääniraita on myös mainio tarjoillen tempoa pitävää musaa pitämään pelaajat varpaillaan. Parin napin ohjaussysteemi on muutenkin juuri sellainen, että pelin kimppuun kehtaa hypätä kylmiltään sellainenkin joka ei ole videopelien suurkuluttaja.

Mukana on myös kilpailullinen moninpeli, jossa keittiössä syttyy täysi sota. Kavereita vastaan kisatessa ajankäyttö on valttia, sillä eniten tilauksia hoitanut voittaa. Vaikka moodi tarjoaa kivaa vaihtelua pääkampanjaan, niin kenttiä on turhan vähän ja nettipeli suorastaan karjuu poissaolollaan. Tässä olisi ollut loistava tilaisuus joukkuekisoihin ja ties mihin, mutta ikävä kyllä mahtava mahdollisuus on jäänyt Ghost Town Gamesilta välistä.

Tämä on mainos:

Overcooked on tästä huolimatta ehdottomasti kokeilun arvoinen. Samalta ruudulta pelattavia kaveripelejä ei ole koskaan tarpeeksi ja sitä coop-hulluutta on tarjolla koko rahan edestä. Simppelin idean ja ohjauksen ansiosta se myös sopii helposti moneen tilaisuuteen. Yksinpeli ja nettipuolen kilpailut olisivat vielä kaivanneet hieman työtä, mutta kyllä nytkin Overcookedin parissa viettää mielellään aikaa vaikka kuinka monen ruokalajin edestä.

OvercookedOvercookedOvercooked
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helppo oppia, vaihtelua yllättävän paljon, parhaimmaillaan hervottoman hauska ja kaoottinen
-
Yksinpelin rytmitys tökkii, ei riittävästi nettipelimoodeja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Xboxin lokakuun kultapelit ovat tässä

Xboxin lokakuun kultapelit ovat tässä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Uusi kuukausi on alkamassa, joten Microsoft ja Sony julkaisevat uuden valikoiman ilmaispelejä verkkopalveluissaan. Microsoft on nyt paljastanut oman valikoimansa. Xbox...



Ladataan seuraavaa sisältöä