Suomi
Gamereactor
arviot
The Walking Dead: Michonne

The Walking Dead: Michonne - Episode 1: In Too Deep

Telltale jatkaa tutulla linjallaan kohti lisenssipelaamisen ydintä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Luulin ettei Telltalen The Walking Dead -peleistä kuultaisi mitään uutta ennen pelisarjan kolmatta kautta, mutta olisihan minun pitänyt tietää mitä tapahtuu kun liikkumattomalle zombille kääntää selkänsä. Tällä kertaa sarjan kalmainen koura tarttuu pelaajaa nilkasta niin televisiosta kuin sarjakuvastakin tutun Michonnen nimissä.

Telltale jatkaa Robert Kirkmanin sarjakuvaan nojaamista ja sijoittaa uuden minisarjansa "puuttuvaan aikaan" lehtien 126 ja 139 välille, jonka asenteikas miekkanainen vietti merellisissä tunnelmissa. Sarjakuvista tuttua ovat myös Michonnen tyttäret, joiden muisto seuraa häntä haamun tavoin ja nousee pinnalle kiperissä tilanteissa.

Minua tämä valinta ei juurikaan ilahduttanut. Telltale on tähän mennessä vetänyt The Walking Dead -peleillään omaa linjaansa omilla hahmoillaan. Michonnen tuominen mukaan kuvioihin vetää tämänkin pelisarjan lähemmäs puhdasta lisenssipelaamista, vaikkei se olekaan yhtä orjallinen sätkynukke esikuvalleen kuin saman kehittäjän Game of Thrones -sarja.

Ongelmalliseksi tämän tekee kaksi seikkaa. Ensinnäkin tiedämme ettei Michonne voi kuolla, ovathan hänen seikkailunsa jatkuneet sarjakuvissa tämän ajanjakson jälkeenkin. Tämä syö draaman vahvuutta, eikä pelaajan tarvitse paljoa stressata valintoja tehdessään (paitsi jos sivuhahmot sattuvat jostakin syystä kiinnostamaan). Toiseksi Michonne tunnetaan hyvin vähien sanojen naisena, joten ainakin minun teki mieli vastata jokaiseen tilanteeseen jäisellä hiljaisuudella.

Tämä on mainos:
The Walking Dead: MichonneThe Walking Dead: Michonne

Nämä ovat kuitenkin pieniä muotoseikkoja sen faktan rinnalla, että kaikki The Walking Deadin maailmaan sijoittuvat sarjakuvat, televisiosarjat, kirjat ja pelit ovat tehneet minulle sen, mitä joillekin sarjan hahmoillekin on tapahtunut: olen käynyt sisältä kovaksi ja kylmäksi. Mikään ei enää tule yllätyksenä, koska kaikki seuraa aina samaa fatalistista sykliä.

Osoitin selviä taisteluväsymyksen merkkejä jo arvioidessani tämän pelisarjan toista kautta. Tapahtumat toistivat itseään, enkä voinut enää kiintyä hahmoihin. Jokainen ryhmä on tehty hajoamaan, jokainen sivuhahmo on tehty kuolemaan tai katoamaan, ja jokaista yhteisöä hallitsee sosio/psykopaatti, joka voi olla ensin mukava, mutta paljastuu sitten hirviöksi.

Vaikka Michonne on hahmona kertaluokkaa mielenkiintoisempi kuin esim. Rick "CAAARL" Grimes, ovat tarinan puitteet jälleen kerran täsmälleen samat kuin aina ennenkin. Parannuksiakin toki löytyy, mutta ne ovat tällä kertaa puhtaasti teknologisia.

Tämä on mainos:

En tiedä onko kyseessä vain kontrasti Telltalen Game of Thronesiin, mutta The Walking Dead näyttää nyt huomattavasti paremmalta. Kenties grafiikkamoottorista on opittu puristamaan muutama lisätippa, mutta toiminta ruudulla ei näytä aivan yhtä köpöiseltä kuin aikaisemmin.

Samaten käyttöliittymää on tehty nätimmäksi, ja vaikka refleksitestit ovat edelleenkin pääasiallinen tapa tehdä mitään toiminnallisempaa, ovat niiden napit nyt sävytetty maailman henkeen sopiviksi. Samaten tekstin ulkoasua on päivitetty ajanmukaisemmaksi, ja kokonaisuus vaikuttaa nyt visuaalisesti yhtenäisemmältä.

Tiedän jo, että tämä minisarja tulee olemaan minulle kestävyystesti. Sen ensimmäinen osa on teknisesti pätevä, eikä tarinassa ole tähän mennessä mitään varsinaista vikaa, mutta fiilis on silti kuin lukisi jälleen kerran sitä samaa mökin ulkohuussiin unohtunutta Jerry Cottonia, joka on ollut siellä 1980-luvulta saakka. Koitan kuitenkin pitää mieleni avoimena ja antaa tälle sarjalle tilaisuuden yllättää itseni, jos se on mitenkään mahdollista. Ehkä Telltale on keksinyt jotain täysin uutta, joka tiputtaa minut tuolilta toisessa jaksossa. Tämä ensimmäinen osa ei kuitenkaan vielä fiilareita nostattanut.

Toisaalta, jos olet itse pelaajana täysin tyytyväinen siihen, että Telltale tekee lisää juuri samaa kamaa juuri samalla tapaa kuin aina ennenkin, lisää arvosanaan pari numeroa.

The Walking Dead: MichonneThe Walking Dead: Michonne
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä