Suomi
Gamereactor
artikkelit

E3 2016: 12 kuuminta peliä

Gamereactorin toimitus valitsi E3-messujen 12 iskevintä peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

E3-messut ovat tältä vuodelta paketissa. Huippuluokan tapahtuma sisälsi jälleen valtavan määrän superkuumia pelipaljastuksia, odotettujen julkaisujen esittelyjä sekä paljon muuta.

Tähän artikkeliin keräsimme toimituksen suosikkipelit E3:sta. Kyseessä on täysin subjektiivinen listaus, joten jos olet eri mieltä kanssamme tai olemme mielestäsi missanneet jonkun huippupelin, kerro asiasta kommenteissa.

Horizon: Zero Dawn (PS4, Guerrilla Games) - 1.3.2017
Aiemmin Killzone-peleillä kunnostautuneen Guerrillan erikoinen sci-fi-peli Horizon: Zero Dawn saapuu viimeinkin yksinoikeudella PS4:lle maaliskuussa 2017. Mekaanisten eläimien ampuminen jousella näyttää toimivalta ja ennen kaikkea kiinnostavalta. Jos vielä tarina saadaan kohdalleen, ovat menestyksen ainekset kasassa.

HQ
Tämä on mainos:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (WiiU & NX, Nintendo EPD) - 2017
Kauan haudottu avoimen maailman Zelda saapuu ensi vuoden aikana sekä Nintendon WiiU:lle että toistaiseksi vielä julkaisemattomalle NX-laitteelle. Nintendo on viimeinkin oppinut virheistään, ja ryhtynyt ottamaan pelillisiä vaikutteita lähimmiltä kilpailijoilta. Zelda on aina tapaus, eikä Breath of The Wild tule olemaan mitään sen vähempää.

HQ

Detroit (PS4, Quantic Dream)
David Cagen elokuvamaiset, valintoja painottavat seikkailupelit jatkuvat. Detroit käsittelee aikaa tulevaisuudessa, jolloin itsensä tiedostavat androidit ovat tulleet osaksi muuta ihmiskuntaa. Luvassa näyttäisi olevan tiukkoja valintoja yhtiön edellisen Heavy Rainin hengessä.

HQ
Tämä on mainos:

Mass Effect: Andromeda (PS4, Xbox One & PC, BioWare) - ensimmäinen neljännes 2017
Roolipeliveteraanien avaruusoopperan seuraava osa käyttää Battlefieldista tuttua Frostbite-moottoria. Tunteisiin vetoava tieteistoiminta näyttää haluavan olla yhtä mahtipontista kuin sarjan edellisetkin osat. Kehitystyö on ollut kivinen, mutta toivomme sen tehneen lopputulokselle vain hyvää.

HQ

God of War (PS4, Sony Santa Monica)
Kokonaan uusi sodan jumala kokonaan uudenlaisessa ympäristössä, ja kokonaan uusiksi laitetun pelimekaniikan voimin. Sony pistää God of Warin aivan erilaisiin puihin emmekä ole enää varmoja, kadottaako sarja samalla jotain olennaista identiteetistään. Ohittaa tätä peliä ei silti voi.

HQ

Battlefield 1 (PS4, Xbox One & PC, EA DICE) - 21.10.2016
Brutaali ja mekanisoituva ensimmäinen maailmansota tarjoaa ruotsalaiselle DICElle puitteet tehdä verkkokahinoista entistäkin näyttävämpiä ja monipuolisempia. Nähdyn perusteella "ykkösestä" on tulossa mahtava lisä tunnettuun räiskintäpelisarjaan.

HQ

Dishonored 2 (PC, PS4 & X1, Arkane Studios) - 11.11.2016
Neljä vuotta sitten ilmestynyt Dishonored oli yksi vuoden 2012 parhaita pelejä, ja kaikki merkit viittaavat jatko-osan säilyttävän saman laadun. E3:ssa Arkane Studiosin pelistä nähtiin jälleen todella tyylikäs elokuvallinen ja pelikuvallinen traileri, jossa päästiin todistamaan uuden päähahmon Emily Kaldwinin synkkiä salamurhaajavoimia. Dishonored 2 näyttää kaikin puolin erinomaiselta, emmekä millään malttaisi odottaa aina marraskuuhun asti sen julkaisua.

HQ

Gears of War 4 (X1 & Windows 10, The Coalition) - 11.10.2016
Gears of War onnistuu aina säväyttämään E3:ssa. Lokakuun julkaisupäivä oli selvillä jo ennen messuja, mutta Microsoft esitti pelistä kunnolla pelikuvaa. Peliä pääsi myös kokeilmaan tuntikaupalla, ja hurjaltahan se näytti ja tuntui. Jos olit pettynyt betan ulkoasuun, niin sen murheen voi unohtaa. Hurjan myrskyn keskellä käydyt taistelut olivat todella tyylikästä räimettä, jossa riitti verta ja visvaa sarjalle tuttuun tapaan.

HQ

We Happy Few (PC & X1, Compulsion Games) - 26.7.2016 (esijulkaisu)
Joka kerta kun We Happy Few'stä esitellään lisää kuvamateriaalia, peli muuttuu koko ajan mielenkiintoisemmaksi. Se sai alkunsa suhteellisen vaatimattomana indie-pelinä Kickstarterin kautta, mutta on kasvanut jo Bioshockin ja kumppaneiden kanssa vertailtavaksi teokseksi. Microsoft sai kunnian esitellä We Happy Few'n omassa pressitilaisuudessaan tehden todella ison vaikutuksen sekä toimitukseen että peliyleisöön kotikatsomoissa. Se on nimittäin ollut yksi etsityimmistä pelinimikkeistä nettihauissa E3:n tarjonnasta. Mikä parasta, sitä pääsee kokeilemaan jo heinäkuussa Early Accessissä ja Xbox Preview'ssa.

HQ

Steep (PC, PS4 & X1, Ubisoft) - Joulukuu 2016
Lumilautailua, laskettelua, laskuvarjo- ja liitopukuhyppyjä... näistä on hyvät extreme-urheilupelit tehty. Ubisoftin julkistama Steep oli yksi E3:n täydellisistä yllätyksistä, mutta erittäin mieluinen sellainen. Hyviä extreme-pelejä ei ole viime vuosina ollut läheskään tarpeeksi, joten uusi yrittäjä on enemmän kuin tervetullut. Ei myöskään ollenkaan haittaa, että Steep näytti todella hienolta. Groovy!

HQ

The Last Guardian (PS4, Team Ico) - 18.10.2016
Yhdeksän vuotta! Niin pitkään Team Icon (Ico, Shadow of the Colossus) seuraava peli on ollut jo työn alla. Olikin siis jo pahuksen korkea aika saada tietää, että The Last Guardian ilmestyy 18. lokakuuta. Lukuisista myöhästymisistä huolimatta PS4-yksinoikeus osaa edelleen sykähdyttää. Pelin tunnelma ja tyyli ovat vain yksinkertaisesti valtavan sympaattisia. On silti selvää, että paljon kysymysmerkkejä The Last Guardianin suhteen on ilmassa. Yleensä ylipitkä kehitysaika ei tee hyvää pelille, joten on mahdollista, että aika on ajanut siitä ohi? Lokakuussa se viimein selviää.

HQ

Abzû (PC & PS4, Giant Squid) - 2.8.2016
Abzû paljastettiin alun perin jo kesällä 2014. Se on Giant Squid -studion debyyttipeli, eikä Journey-fiilikset pelin ulkoasusta ole sattumaa. Studion perusti Journey ja Flower -pelien kehittäjänä kunnostautunut Matt Nava, joka rekrytoi uuteen firmaan useita näiden pelien kehittäjiä ja artisteja. Abzû on ehdottomasti yksi E3:n vähiten huomioituja pelejä. Merenalainen seikkailu näyttää trailerin perusteella upealta ja odotamme innolla pääsyä sukeltamaan sen kimppuun elokuun alussa.

HQ
E3 2016: 12 kuuminta peliä


Ladataan seuraavaa sisältöä